logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra 30Mbit/sek, Cisco EPC3928S - jak skonfigurować WiFi?

krzysztofer100 29 Sie 2014 19:14 84852 10
REKLAMA
  • #1 13918256
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    Witam,
    Jak w temacie mam nowy internet od Vectry i posiadam modem wraz z WIFI. Internet 30Mb/s wraz modem z routerem wifi wbudowanym. Model modemu: EPC3928S (odczytane z dołu naklejki) i problem polega na tym, że ani na dole modemu, ani z tyłu nie ma napisane ani adres IP, pod który mam się kierować, ani loginu i hasła. Proszę o pomoc!
    Jeśli jest coś Wam jeszcze potrzebne to proszę opisać gdzie dokładnie to się znajduje, bo ja mam duże problemy z konfiguracją wifi i samym ogółem odczytania co jest na nim napisane i do czego służy itp, więc proszę o wyrozumiałość!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13918290
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    ValValiantThor napisał:
    192.168.0.1
    user
    user
    lub
    admin
    admin

Cholera, niestety ani hasła nie pasują, ani nawet adres IP, pod który mam wejść, nie ładuje się strona, a wcześniej znalazłem ten sam adres, tylko, że zamiast "0" było "100" więc nawet i tam oba podane loginy z hasłami nie działają... Cholera jasna, ze tez zapomniałem się zapytać jak byłem, ale jeśli się do dziś nie uda, to jutro jadę jeszcze oddać stary modem to się zapytam co i jak.
  • REKLAMA
  • #4 13918300
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    CMD

ipconfig /all

W ethernet
    Brama domyslna (default gateway) to adres routera.
  • #5 13918324
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    ValValiantThor napisał:
    CMD

ipconfig /all

W ethernet
    Brama domyslna (default gateway) to adres routera.

Sprawdź sam (nic nie zasłaniam, żeby było czytelnie..)
    Załączniki:
    • Vectra 30Mbit/sek, Cisco EPC3928S - jak skonfigurować WiFi? cmd.jpg (226.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 13918372
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    krzysztofer100 napisał:
    wcześniej znalazłem ten sam adres, tylko, że zamiast "0" było "100" więc nawet i tam oba podane loginy z hasłami nie działają...

Czyli pod 192.168.100.1 masz dostęp do logowania?
    Wpisz w username: admin
    ,a pole hasło zostaw puste.

Dodano po 4 [minuty]:

krzysztofer100 napisał:

No właśnie zasłoniłeś połączenie sieci bezprzewodowej :D na dole. ;)
  • #7 13918424
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    safbot1st napisał:
    krzysztofer100 napisał:
    wcześniej znalazłem ten sam adres, tylko, że zamiast "0" było "100" więc nawet i tam oba podane loginy z hasłami nie działają...

Czyli pod 192.168.100.1 masz dostęp do logowania?
    Wpisz w username: admin
    ,a pole hasło zostaw puste.

Dodano po 4 [minuty]:

krzysztofer100 napisał:

No właśnie zasłoniłeś połączenie sieci bezprzewodowej :D na dole. ;)
    Załączniki:
    • Vectra 30Mbit/sek, Cisco EPC3928S - jak skonfigurować WiFi? Bez__tytu__u.png (263.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Vectra 30Mbit/sek, Cisco EPC3928S - jak skonfigurować WiFi? Bez__tytu__u.png (89.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 13918462
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Na tym forum nie wolno mi pisać jak zdjąć hasło :(
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2441798.html
    Tutaj jest podpowiedź i trochę szerzej o modemo-routerach od Vectry:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2236742.html
    Z tematu wynika, że tylko vectra zna hasło i zmienia ustawienia na żądanie przez telefon. (jaja) :)
    W tym wypadku tematu tak sprecyzowanego nie rozwiążemy:
    "Jak skonfigurować WIFI? -"
    Możemy co najwyżej uruchomić wi-fi aby działało. Konfiguruje dostawca.
    Poza tym w ipconfig w ogóle nie masz żadnego połączenia wi-fi - żadnej karty wi-fi więc jak zamierzasz się połączyć z wi-fi?
  • #9 13918850
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    safbot1st napisał:
    Na tym forum nie wolno mi pisać jak zdjąć hasło :(
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2441798.html
    Tutaj jest podpowiedź i trochę szerzej o modemo-routerach od Vectry:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2236742.html
    Z tematu wynika, że tylko vectra zna hasło i zmienia ustawienia na żądanie przez telefon. (jaja) :)
    W tym wypadku tematu tak sprecyzowanego nie rozwiążemy:
    "Jak skonfigurować WIFI? -"
    Możemy co najwyżej uruchomić wi-fi aby działało. Konfiguruje dostawca.
    Poza tym w ipconfig w ogóle nie masz żadnego połączenia wi-fi - żadnej karty wi-fi więc jak zamierzasz się połączyć z wi-fi?

Więc skoro mamy hackować Vectre, to lepiej będzie jeśli sam się przejadę do nich jutro i wszystko wyjaśnię ;)
    Mimo wszystko dzięki.
    Ps. Co do karty sieciowej to nie wiem, podłączyłem modem - internet działa, wifi wykrywa "vnet...." tylko, że trzeba go skonfigurować, a nie znam ani loginu, ani hasła :D Żadnej płyty konfiguracyjnej w zestawie - nic.
  • #10 13919500
    VooVoo
    Poziom 34  
    Ocena: 266
    Nazwa sieci to właśnie ten vnet zgodny z mac'iem modemu a o hasło musisz dopytać w BOK.
  • #11 13920398
    krzysztofer100
    Poziom 14  
    VooVoo napisał:
    Nazwa sieci to właśnie ten vnet zgodny z mac'iem modemu a o hasło musisz dopytać w BOK.

Witam ponownie,
    Byłem w punkcie Vectry, podali mi hasło, router jest skonfigurowany raz i nie ma możliwości ani zmiany nazwy SSID ani HASŁA, bo się pytałem. Hasło jest również podane na pudełku modemu, ale inaczej oznaczony (Nie "hasło", "password" lub co innego) czyli w postaci "CM MAC" poniżej jest zdjęcie, ale zostało przeze mnie poprawione, ponieważ jakość aparatu Xperia X8 jest niewystarczająca do odtworzenia wyraźnej ostrości.. Wszystko jest tak samo na innych opakowaniach z Vectry.
    Zamykam temat z myślą o to, że komuś się on przyda :)
    Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Vectra 30Mbit/sek, Cisco EPC3928S - jak skonfigurować WiFi? IMG_20140830_152839.jpg (553.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z konfiguracją WiFi w modemie Cisco EPC3928S dostarczonym przez Vectrę, ponieważ nie może znaleźć adresu IP ani danych logowania. W odpowiedziach zasugerowano użycie adresu 192.168.0.1 lub 192.168.100.1 z domyślnymi danymi logowania (username: admin, hasło puste). Użytkownik napotkał trudności z dostępem do routera, a także z brakiem informacji na temat hasła. Ostatecznie, po wizycie w punkcie Vectry, uzyskał hasło, które jest również oznaczone na opakowaniu modemu jako "CM MAC". Router został skonfigurowany przez dostawcę, co uniemożliwia zmianę SSID i hasła przez użytkownika.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA