logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BC 225-E - Kosa DOLMAR SACHS regulacja gaźnika, zbyt wysokie obroty na jałowym

Bubu38 01 Wrz 2014 15:19 4452 2
REKLAMA
  • #1 13925528
    Bubu38
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Może ktoś mi pomoże w ustawieniu gaźnika kosy spalinowej Dolmar Sachs wersja amerykańska. Na gaźniku są trzy śrubki i nie wiem czy wszystkie służą do regulacji. Kosa ma za wysokie obroty na biegu jałowym. Może ktoś orientuje się która śrubka co reguluje w gaźniku ?
    BC 225-E - Kosa DOLMAR SACHS regulacja gaźnika, zbyt wysokie obroty na jałowym BC 225-E - Kosa DOLMAR SACHS regulacja gaźnika, zbyt wysokie obroty na jałowym BC 225-E - Kosa DOLMAR SACHS regulacja gaźnika, zbyt wysokie obroty na jałowym
  • REKLAMA
  • #2 13925688
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 13926027
    Bubu38
    Poziom 16  
    Ocena: 66
    Ale to nie tylko problem wysokich obrotów biegu jałowego ale też falujące obroty i czasami dławi silnik przy dodawaniu gazu . Czy jest tu jakaś zasada ustawiania gaźnika w kosach DOLMAR SACHS ?
    Słyszałem , że przy niektórych kosach należy jedną śrubkę dokręcić w prawo do końca , następnie odkręcić ją 2,5 obrotów i z tej pozycji ustawiać pozycję drugiej śrubki tak długo aż dojdzie się do prawidłowej pracy silnika.
REKLAMA