logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać pamięć flash z AT98Cxx51? Szukam prostego programatora i oprogramowania

psooya 27 Kwi 2005 23:15 1266 4
REKLAMA
  • #1 1443731
    psooya
    Poziom 38  
    Ocena: 574
    Witam
    mam problem a mianowicie potrzebuje programator (schemat ) + program do niego ale z możliwością odczytu pamieci flash z procka AT98Cxx51i zapisu na dysk. mam jeden jakiś skąplikowany programator i program Flash Programator ale coś to nie chodzi. Prosze o pomoc i możliwie proste konstrukcje bo niecche mi sie robić niewiadomo czego
  • REKLAMA
  • #2 1443755
    LordBlick
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Procesory mają możliwość zabezpieczenia odczytu flash. Dopiero po Chip Erase i zapisaniu pamięci można coś stwierdzić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1443904
    Ulyssess
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Witam. Ja używam programatora TAFE jest to prosty równoległy programator z mozliwościa mi odczytu flasha i zapisu na dysk. Obsługuje się go spod Bascoma 8051 wystarczy nawet wersja demo, w opcjach ustawia się go jako "Peter Awertill TAFE Programer" (nie wiem czy składnia dobra bo pisze z pamięci).

Powodzenia Piotrek
    Załączniki:
    • Atmel AT89C2051.zip (29.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
REKLAMA