logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP NC6400 i WWAN Ericsson 3507g - szukam uniwersalnego oprogramowania do połączeń

Chorzu 07 Wrz 2014 23:23 1353 2
REKLAMA
  • #1 13942642
    Chorzu
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam ogromny problem. Kupiłem kartę WWAN Ericsson 3507g z laptopa Dell. Karta jest bez simlocka. SIM jest włożony z PLAY. Na początek wiadomo musiałem wgrać odblokowany BIOS. Potem był problem ze sterownikami, te Dell'owskie nie chciały się instalować, to samo było ze sterami Lenovo. W końcu udało mi się odszukać same pliki. Zainstalowałem i karta jest widoczna w systemie jako poprawnie zainstalowana. Ale problemem jest oprogramowanie które zobaczy tą kartę i da możliwość połączenia. Oprogramowanie Dell'a do WWAN nie widzi tej karty, to samo jest z oprogramowaniem HP. Próbowałem software PLAY, ta sama sytuacja. Czy jest jakieś uniwersalne oprogramowanie w którym można skonfigurować połączenia i uruchomić tą kartę WWAN? Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 13942698
    misiek2123
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Takie oprogramowanie to NetInfo, uniwersalne do wszystkich modemów, tylko ciekawe czy HP będzie dawał zasilanie na modem, może wyskoczyć komunikat że modem jest wyłączony przyciskiem od WiFi.
  • #3 13943502
    Chorzu
    Poziom 10  
    No właśnie program HP od połączeń sieciowych widzi kartę WWAN widać ją normalnie jako kartę firmy Ericsson i w dodatku włączoną. W menadżerze urządzeń karta jest zainstalowana i włączona, niestety NetINFO nie widzia karty WWAN, ale co dziwniejsze nie widzi karty LAN. Pojawiają się tylko Wi-Fi i Bluetooth. Pytanie czy ten program pokazuje tylko połączenia radiowe? Napisałem do sprzedawcy modemu o problemie wyśle mi nową kartę, mam nadzieję że to będzie przyczyną. Ale proszę o podesłanie jeszcze jakiś pomysłów jeśli ktoś na coś wpadnie.
REKLAMA