Dzisiaj wyjąłem pendrive Kingston DataTraveler 111 32 GB w celu podłączenia go do innego urządzenia. Po prostu skopiowałem dane z komputera A, które potrzebowałem na komputerze B.
Po wyjęciu i podłączeniu do komputera pendrive nie był widoczny w "Mój komputer". Ponownie podłączyłem go do komputera z którego kopiowałem dane i był widoczny ale pusty. Czasem nawet nie mogłem w niego wejść - błąd.
Czytałem sporo o tym ale nie mogę rozwiązać problemu. Dane na dysku chciałbym odzyskać. W programie ChipGenius sprawdziłem VID oraz PID.
Nie wiem co zrobić dalej. Domyślam się, że muszę wgrać firmware. Nie mogę znaleźć odpowiedniego programu.
Proszę o pomoc...
Po wyjęciu i podłączeniu do komputera pendrive nie był widoczny w "Mój komputer". Ponownie podłączyłem go do komputera z którego kopiowałem dane i był widoczny ale pusty. Czasem nawet nie mogłem w niego wejść - błąd.
Czytałem sporo o tym ale nie mogę rozwiązać problemu. Dane na dysku chciałbym odzyskać. W programie ChipGenius sprawdziłem VID oraz PID.
Cytat:Description: [H:]Urządzenie pamięci masowej USB(Kingston silicon-power)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This is a USB3.0 device working at USB2.0 mode
Current Speed: High Speed
Max Current: 498mA
USB Device ID: VID = 13FE PID = 5200
Serial Number: 001CC0C60DB2BD112308007A
Device Name: silicon-power
Device Revision: 0110
Manufacturer: Kingston
Product Model: silicon-power
Product Revision: PMAP
Chip Part-Number: Unknown
Tools on web: http://dl.mydigit.net/special/up/phison.html
Nie wiem co zrobić dalej. Domyślam się, że muszę wgrać firmware. Nie mogę znaleźć odpowiedniego programu.
Proszę o pomoc...