logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Electrolux EWF 107410w, własny programator jak zrobić?

elektronika95700 08 Wrz 2014 18:48 1155 3
REKLAMA
  • #1 13944318
    elektronika95700
    Poziom 8  
    Pralka w fajnym stanie, jednak zepsuł mi się programator...
    Kupiłem już nową, ale chciałbym w tamtej trochę poszperać :)
    A że lubię elektronikę to chciałbym skonstruować własny programator :D
    Tylko jakoś nie wiem za bardzo co i jak bo mam mało doświadczenia, bo dopiero mam 15 lat, ale chcę się tego nauczyć i praktycznie nie ma takich tematów, ale znalazłem jeden ale to całkiem inny model. I chciałbym się dowiedzieć jak to zaprogramować (obroty, temperatura, ilość wody, dodatkowe funkcje i te sprawy)
  • REKLAMA
  • #2 13944475
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    Jak dla Ciebie byłoby prościej i łatwiej naprawić stary gdybyś napisał co się mu stało,że się zepsuł. Opracowanie i zrobienie nowego programatora to bardzo trudna sprawa.
  • REKLAMA
  • #3 13944586
    elektronika95700
    Poziom 8  
    No wiem, ale ja lubię takie zabawy, i mam cierpliwość do tego i mimo wszystko chciałbym spróbować, bo chciałbym pozmieniać parę danych, np. podwyższyć możliwą temperaturę na delikatnych do 95C tylko nie wiem od czego zacząć.
    A zepsuło się takie coś:
    -nastawiam program byle jaki (na każdym próbowałem)
    -nabierze wody, wszystko normalnie, legalnie się robi czas schodzi...
    -po nabraniu wody nie kręci normalnie, tylko zakręci tak ok 500obr/ min. i później już stoi tak jakby nie wiedziała co ma robić.
  • #4 13944604
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    elektronika95700 napisał:
    podwyższyć możliwą temperaturę na delikatnych do 95C tylko nie wiem od czego zacząć.

No bez żartów.
    elektronika95700 napisał:
    po nabraniu wody nie kręci normalnie, tylko zakręci tak ok 500obr/ min. i później już stoi tak jakby nie wiedziała co ma robić.

Masz uszkodzony obwód tacho silnika . A to już możesz poszukać używając funkcji "szukaj" bo na ten temat było już bardzo dużo. Powodzenia.
REKLAMA