logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WF0500NUV - błąd Uc przy wirowaniu, co oznacza?

itam67 08 Wrz 2014 21:36 3135 4
REKLAMA
  • #1 13944868
    itam67
    Poziom 18  
    Ocena: 131
    Witam
    Pralka jw. Po włączeniu programu wirowania na 1 sekundę włącza się pompa wylewowa następnie pralka zamiera, a po ok.30 sek. wyświetla się błąd Uc (duże U małe c ). Dodam, że pompa, silnik, hydrostat, grzałka i wszystko inne sprawdzone i sprawne. Pralka czasami zaskoczy i wykona normalnie cały cykl prania. Nie znalazłem opisu błędu Uc. Czy ktoś spotkał się z takim błędem?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13950201
    itam67
    Poziom 18  
    Ocena: 131
    Zakładając ,że napięcie zasilające jest O.K. to czy może być uszkodzony moduł?
    Podany link nie wyjaśnia niczego.
  • REKLAMA
  • #4 16888594
    zbeeru
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam

Mam właśnie takie same objawy. Przez brak czasu, zamówiłem drugi moduł, używany ale podobno testowany. Nie pomogło. Możliwe że też jest uszkodzony, lub spalił się port w mikro kontrolerze na module sterującym. Miesiąc temu zmieniałem łożyska, szkoda zutylizować. Jakieś sugestie ? Żona już zaczyna się domagać sprawnej pralki :)
  • #5 21095275
    artur147
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    Cześć udało się komuś rozwiązać ten problem? To chyba jakaś wada fabryczna mam to samo w zaledwie 2 letniej pralce (niestety właśnie skończyła się gwarancja).

Dodano po 6 [godziny] 19 [minuty]:
REKLAMA