logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Philips 42PFL5603D/12 nie reaguje na pilota po aktualizacji oprogramowania

Batmanekkkk 11 Wrz 2014 14:33 2397 11
REKLAMA
  • #1 13951938
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam posiadam TV 42PFL5603D/12 i jak w temacie nie reaguje na pilota , wgrałem nowe oprogramowanie lecz nie postąpiłem według tych wskazówek :
    1. zalaczyc tv
    2. podlaczyc klucz usb
    3. tv wylaczy sie na ok 10s po czym sie wlaczy. (nie probowac wlaczac samodzielnie tv z panelu ani z pilota)
    4. po wlaczeniu tv automatycznie rozpocznie sie proces aktualizacji
    5. aktualizacja zakonczy sie w momencie wyswietlenia na ekranie "operation successful"
    6. nalezy odlaczyc klucz usb od tv
    7. nacisnac na pilocie JEDEN RAZ przycisk power (nie naciskac wiecej niz raz)
    8. tv wylaczy sie na ok 10s (nie naciskac zadnych przyciskow ani na pilocie ani na panelu)
    9. po 10s tv wlaczy sie samodzielnie - aktualizacja skonczona
    I po zainstalowaniu to samo lecz gdy próbuje teraz jeszcze raz wgrać nie pokazuje mi żadnej dostępnej aktualizacji , czyli tak jakby nic nie było na pendrive , co mogę zrobić ?? :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13952000
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Wg mnie tv sprawdza czy wersja oprogramowania na pendrajwie jest nowsza od tej zainstalowanej i jeśli tak to tylko wtedy pyta o update. Jeśli nie zmieniałeś wersji to pewnie dlatego nic się nie dzieje.
  • REKLAMA
  • #3 13952007
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    To co mogę w tym przypadku zrobić ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 13952516
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    Mirex nie ma serwisu u mnie w okolicy który by się tym zajmował , czekam na inne pomysły ;)
  • #6 13952558
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    W Poznaniu nie ma serwisu, chyba bajki opowiadasz?
  • #8 13954004
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    Mirex jak masz takie pomysły dawać to ja podziękuję nie komentuj najlepiej , w Poznaniu są serwisy ale co z tego jak zapłacę około 300 zł za 10 min roboty którą sam bym mógł zrobić z odrobiną pomocy :)
  • Pomocny post
    #9 13954085
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Powodzenia zatem. Rób. Ale chyba musisz poczekać na nową wersję oprogramowania. O ile kiedyś będzie. Może TV zgodzi się z nią dogadać.
    A czy ona usunie twój problem z brakiem reakcji TV na pilota, to już inna bajka.
    Ciekawe tylko, jak tą nową wersję zainstalujesz zgodnie z procedurami, skoro pilot nie działa? ;)
    No ale może nowe oprogramowanie będzie mieć inne procedury. ;) Zatem jeszcze raz - powodzenia.
  • #10 13954092
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    Dzięki mam nadzieję że kiedyś te oprogramowanie wyjdzie :)
  • Pomocny post
    #11 13954115
    oo66oo
    Poziom 2  
    Napisz do fabryki i trochę ich pogoń, żeby przyspieszyli prace, bo jak ich znam to straszne leniuszki. :)
  • #12 13954142
    Batmanekkkk
    Poziom 10  
    Okej dzięki a czy może istnieje możliwość cofnięcia lub usunięcia aktualizacji ?? :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LCD Philips 42PFL5603D/12, który nie reaguje na pilota po aktualizacji oprogramowania. Wskazówki dotyczące aktualizacji nie zostały w pełni przestrzegane, co może być przyczyną problemu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że telewizor sprawdza, czy nowa wersja oprogramowania jest nowsza od zainstalowanej, a brak reakcji na pilota może wymagać oczekiwania na nową wersję oprogramowania. Użytkownik pyta o możliwość cofnięcia aktualizacji, a także o dostępność serwisów w okolicy, co spotyka się z różnymi odpowiedziami, w tym sugestiami oddania telewizora do serwisu lub zakupu nowego urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA