Witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem zbyt niską temperaturę w chłodziarce.
Zmierzona elektronicznym termometrem - 2stC, na wyświetlaczu 6stC.
Po naciśnięciu test jeden raz zaświeca się wszystko na wyświetlaczu i piszczy kilka razy, po ponownym naciśnięciu testu pokazuje 20 i 2.
20 to temp. otoczenia pewnie, a te 2 to w środku chłodziarki.
Z czego wynika że czujnik temp. jest sprawny.
Dodam jeszcze, że kiedyś w środku nocy zauważyłem migającą niebieską diodę na płycie głównej. Po wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu przestała mrugać i zgasła całkiem.
Obecnie zapala się na jakieś 4 sekundy podczas podłączania zasilania, potem już nie świeci.
Czy to normalne, że w środku jest tak zimno?
Do tej pory tak nie było.
W komorze zamrażalnika ustawione jest -15.
Cyrkulacja powietrza nie jest utrudniona.
Agregat jest dość ciepły podczas pracy (jakieś 60stC), nie włącza się częściej niż zwykle.
Może ktoś miał podobny problem? Albo wie gdzie szukać jakiejś serwisówk ido tego modelu?
Od jakiegoś czasu zauważyłem zbyt niską temperaturę w chłodziarce.
Zmierzona elektronicznym termometrem - 2stC, na wyświetlaczu 6stC.
Po naciśnięciu test jeden raz zaświeca się wszystko na wyświetlaczu i piszczy kilka razy, po ponownym naciśnięciu testu pokazuje 20 i 2.
20 to temp. otoczenia pewnie, a te 2 to w środku chłodziarki.
Z czego wynika że czujnik temp. jest sprawny.
Dodam jeszcze, że kiedyś w środku nocy zauważyłem migającą niebieską diodę na płycie głównej. Po wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu przestała mrugać i zgasła całkiem.
Obecnie zapala się na jakieś 4 sekundy podczas podłączania zasilania, potem już nie świeci.
Czy to normalne, że w środku jest tak zimno?
Do tej pory tak nie było.
W komorze zamrażalnika ustawione jest -15.
Cyrkulacja powietrza nie jest utrudniona.
Agregat jest dość ciepły podczas pracy (jakieś 60stC), nie włącza się częściej niż zwykle.
Może ktoś miał podobny problem? Albo wie gdzie szukać jakiejś serwisówk ido tego modelu?