Witam, dziś zakupiłem BF3 i postanowiłem troszkę pograć. Posiadam laptopa jak w temacie, procek 8-rdzeniowy intel core i7-3610qm 2,3-3.3GHz. Karta Nvidia gt650m i 8gb ram. Chodzi mi o to, żeby najlepiej ustawić laptopa do gier oraz obniżyć temperaturę podczas gry. Powiecie mi coś o opcjach wybierania procesorów i pamięci ram w "msconfig" (bo nie wiem jak mam tamto wszystko skonfigurować).
Moim problemem są zbyt duże temperatury i średnia przyjemność z gry, troszeczkę ścinek jest a gram na niskich detalach. Temp. od 50-95 stopni zauważyłem w programie speed fan i czuję duże ciepło wydobywające się z wentylatora
Niżej dodaję screena z programu. Doradźcie jak to wszystko skonfigurować pod gry i dobre chłodzenie ( w sterach karty g. mam ustawione max. wydajność i laptop stoi na grubej książce - odsłonięte dojście do wentylatora całkowicie)
HELP PLEASE !!!
Moim problemem są zbyt duże temperatury i średnia przyjemność z gry, troszeczkę ścinek jest a gram na niskich detalach. Temp. od 50-95 stopni zauważyłem w programie speed fan i czuję duże ciepło wydobywające się z wentylatora
HELP PLEASE !!!