logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz X-zero X-M331Y - mikroprzełącznik za lekko chodzi

mar173 14 Wrz 2014 09:47 981 2
REKLAMA
  • #1 13958970
    mar173
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Myszkę kupiłem 2 miesiące temu i od wczoraj ppm klika pod ciężarem palca - nie da się pograć w gry, a przy normalnym użytkowaniu też jest to wkurzające jak co chwila klika. Czy da się ten mikroprzełącznik wyczyścić ? Mam izopropanol i mógłbym po rozkręceniu delikatnie te elementy przeczyścić. Czy jest to w ogóle możliwe i czy nie uszkodzę myszki ?

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

edit: Myszka wewnątrz wygląda jak zabawka za 5zł. Po ściągnięciu obudowy kabelki odłączyły się od płyty głównej - są tak kiepskiej jakości. Nie mam zamiaru dłużej używać tego badziewia i chcę kupić nową a ta będzie mi służyła do wymiany mikroprzełączników w nowej.

Tylko teraz pytanie - czy znajdę lepszą myszkę w tej samej cenie co ten badziewny xzero - 40zł ? Taka której wnętrze (mikroprzełączniki, kabel, połączenie kabel-płyta główna) będzie lepsze od obudowy.
  • REKLAMA
  • #2 13961488
    sznib
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Jak myszka ma 2 miesiące to reklamuj, najlepiej z tytułu niezgodności z umową i niech zwracają kasę albo dają nową mychę. Tu niestety cena adekwatna do jakości, za te 40pln to można kupować myszkę biurową a nie produkt "dla graczy". Radze trochę dołożyć i kupić np. Jakąś myszkę z serii "Bloody" (dość tanie, ok. 60pln), a najlepiej to coś od Logitecha, np. G300, ale to już wydatek. ok. 130pln.
  • #3 13968631
    mar173
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    sznib napisał:
    Jak myszka ma 2 miesiące to reklamuj, najlepiej z tytułu niezgodności z umową i niech zwracają kasę albo dają nową mychę. Tu niestety cena adekwatna do jakości, za te 40pln to można kupować myszkę biurową a nie produkt "dla graczy". Radze trochę dołożyć i kupić np. Jakąś myszkę z serii "Bloody" (dość tanie, ok. 60pln), a najlepiej to coś od Logitecha, np. G300, ale to już wydatek. ok. 130pln.

Zrobiłem najlepszy interes. Kupiłem 5 myszek: http://www.morele.net/mysz-kedo-km102-322337/ za 25zł gdzie jedna kosztuje 21-22zł. Sprawuje się bardzo dobrze. Jeszcze lepiej od xzero bo jest mała i doskonale trzyma się w dłoni.
REKLAMA