logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tabletu do internetu i GG z dobrym WiFi i klawiaturą w cenie 700-900 zł

lukash90 14 Wrz 2014 10:22 1773 4
REKLAMA
  • #1 13959047
    lukash90
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam, wiem że takich tematów jest już mnóstwo ale, może właśnie dlatego, że jest ich tak wiele, nie znalazłem odpowiedniego dla siebie. Szukam tabletu, który służyć będzie w 99 % do przeglądania stron internetowych oraz używania dowolnego komunikatora obsługującego klasyczne gadu-gadu. Niestety jestem kompletnym amatorem w tych sprawach, nie posiadam nawet smartfona a sprzętu z androidem w życiu w ręku nie miałem (tak, tacy ludzie jeszcze istnieją :) ) więc nie wiem na co konkretnie zwrócić uwagę przy wyborze. Zależy mi, aby tablet miał:
    -stabilnie działające WiFi, bez żadnego rozłączania i gubienia sygnału metr od rutera, 3G mieć nie musi, gdyż głównie będzie wykorzystywany w domu
    -możliwość podłączenia małej klawiaturki, dotykowe pisanie to złooo :)
    -przede wszystkim szybki - procesor i ilość RAM muszą być wystarczające na szybkie ładowanie stron internetowych, płynne przewijanie i zoomowanie. Nie chciałbym szukać jednej informacji na stronie przez kilka minut. Nie wiem jakimi parametrami operuje się przy tabletach, jakie wymagania ma android itp. W moim PC 2GB RAM i C2D 2.3 GHz w zupełności wystarcza :P
    -ekran może być 7 calowy, chociaż fajnie gdyby był większy, natomiast koniecznie musi mieć wysoką rozdzielczość, pikseloza odpada. Atutem będzie też jakieś wyjście na zewnętrzny ekran, HDMI czy coś w tym stylu
    -Najlepiej jakieś znane marki. Jak mówiłem, nie znam się kompletnie na tabletach, ale wiem że rynek zasypany jest badziewną chińszczyzną i chciałbym jej uniknąć, więc na pewno nie kupię nic od firmy, której nie znam. W grę wchodzą zatem jedynie: Samsung, Lenovo, Dell, Asus, Sony, może HP. Oczywiście te marki znam głównie z produkcji komputerów, nie wiem która robi lepsze tablety i tutaj też proszę o wsparcie z Waszej strony.
    -Cena najlepiej ok 700 zł. Więcej (maks 900) tylko jeśli dany model będzie dużo lepszy od innych, tańszych
  • REKLAMA
  • #2 13961535
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 13969307
    lukash90
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Android może być. Nigdy nie miałem, ale jakoś się go nie boję.
    A co myślicie o Asus nexus II ? Cena niby podobna do tego Della, a kusi ekran HD. Ew mi udało się znaleźć jeszcze Lenovo Idea Tab S6000. Będę wdzięczny za jakąś wypowiedź na temat tych modeli lub propozycje jeszcze kilku innych tak dla porównania
  • REKLAMA
  • #4 13969510
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20168048
    elegosc14
    Poziom 3  
    Huawei MatePad T10.
REKLAMA