logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać film z analogowej kamery JVC na komputer?

danlancher 28 Kwi 2005 22:15 1502 2
REKLAMA
  • #1 1446490
    danlancher
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Siemka , hehe to juz moj 2 post-powoli sie rozkrecam :D.
    OK,przejde do setna sprawy-a wiec...
    Mam kamerke JVC, jest analogowa, lipa, ale nie jest stara kupilem ja niedawno jakis 2-3 miechy temu. No nie ja, moja babeczka (babcia:) i myslala ze jak ma wyswietlacz LCD to juz jest cyfrowa :D Ale trudno, chodzi o to ze nie wiem czy mozna i jak, zgrac film z tasmy w kamerze na kompa. Na pewno sie da ale nie wiem jak. Mam w kompie wejscie S-video, kamerka ma tylko dwa: video i audio, ale mozna kupic kabel jakis i ok, ale wlasnie nie wiem jak to bedzie jak to podlacze. Jak podlacze to niby bedzie leciec z kamery to co mam tam nagrane ale niewiem czy sie da jakos zgrac.
    Wiec jak ktos wie to prosze o pomoc :)
    Z gory dzieki :)
  • REKLAMA
  • #2 1446700
    jacek_del
    Poziom 13  
    No, no, po takim przywitaniu to raczej nie oczekuj zbyt wielu odpowiedzi.
    Moze przelamie milczenie i zapytam, na jakiej karcie posiadasz wejscie s-vhs, o ktorym piszesz - do czego jest przytwierdzone ;) Skad wiesz, ze jest to wejscie a nie wyjscie?
    Jakie wyjscie video ma kamerka - inne niz s-vhs?
    Jak sobie odpowiesz na te pytania, to skompletuj odpowiednie kable, dokup do tego software lub sciagnij darmowy z netu (chyba, ze juz posiadasz), zainstaluj wymagane codeki, wybierz odpowiedni format zapisu (kompresji) i zgrywaj.
    Powodzenia.
  • #3 2115632
    mirek2
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Widze ze miales szkole na dosc wysokiej gorce, a komentarze na temat LCD swiadcza o Tobie. Prawda jest taka, ze kazdy sygnal video da sie zgrac na cyfre pod warunkiem, ze wie sie co jedno i drugie oznacza i dysponuje nawet dosc prymitywnym komputerem.Pomysl troche...
REKLAMA