logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

kamera JVC DVL167EG jak ją podłączyć ??? prosze o małą pomoc

jak_rog 19 Paź 2005 21:00 1596 3
REKLAMA
  • #1 1911999
    jak_rog
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam wszystkich. proszę zrozumieć moją nieporadność ale dopiero wkraczam w świat kamery cyfrowej :-) otóż posiadam taki model jak w tytule ( miniDV) . mam na boku wejście S-video i po podłączeniu do tv za pomocą chincha mam czarno biały obraz ... (możliwy jest KOLOR ???). w kwestii co do kompa to wiem ze musze mieć firewire ale jak jest z tym kolorem w tv ???

w załączniku fotka kamerki
    Załączniki:
    • kamera JVC DVL167EG jak ją podłączyć ??? prosze o małą pomoc 67732816.jpg (19.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1913335
    tmalota
    Poziom 16  
    Musisz mieć w telewizorze wejście s-video, inaczej będzie czarnio biały. Możesz się połączyć przejściówką do scart'a, były w zestawie z kamerą. Jeżeli nie to pozostaje wyjście kompozytowe A/V, jest to mały jack 3,5mm z prawej strony kamery pod gumową zaślepką, potrzebny jest do tego kabelek, można bez problemu kupić w skepie(chociaż on też był w zestawie).

Powodzwnia, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1914847
    jak_rog
    Poziom 11  
    aha. ale w tv mam wejscie na chinch ... tzn że musi byc s video tak ? bo jak podłączam kompa to chodzi kolor. a jak podłącze na jack to bedzie kolor tak ???

Dodano po 3 [minuty]:

nie kumam trochę ..... czyli potrzebuje tego jacka tak ???

Dodano po 5 [minuty]:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67790290

czyli musze mieć np coś takiego ?? tak ?

aha czyli jak mam coś takiego to podłączam kabelek S-video (do kam) i S-video (do tv) i mam kolor tak ?

hmmm .... a razem z dzwiękiem obraz kolor to tego jacka małego ?

NIE MAM ŻADNYCH KABLI DO NIEJ ...
  • #4 1915455
    czuchus
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Nie o taki kabel chodzi ,na boku powinno być jeszcze jedno wyjście AV w postaci gniazda JACK 3,5mm , kabel jaki potrzebujesz to z jednej strony jack 3,5mm a z drugiej trzy chinche.

[/img]
    Załączniki:
    • kamera JVC DVL167EG jak ją podłączyć ??? prosze o małą pomoc kable_mj_3c.jpg (6.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA