logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hyundai msd761drsu - Jak aktywować i regulować AUX IN w wieży?

Krychol rc 16 Wrz 2014 23:27 2556 6
REKLAMA
  • #1 13966996
    Krychol rc
    Poziom 22  
    Ocena: 196
    Witam

Chciałbym dorobić wejście aux do wieży Hyundai msd761drsu.
    Po rozkręceniu obudowy na płytce widać gniazdo które się nazywa AUX IN lecz po podlutowaniu do niego sygnału w żaden sposób nie da się tego puścić na głośniki.
    Podlutowałem sygnał bezpośrednio pod końcówkę i grało ale regulacja głośności odbywać musiała się na źródle dźwięku a tak nie chciałbym tego zostawić.
    Jest to wieża mojej dziewczyny i chciałbym żeby mogła podpiąć do niej laptopa.
    Pytanie pod który układ można by było podejść z sygnałem (mogło by to być np zamiast któregokolwiek z wejść (CD,TUNER), zastosował bym dodatkowy switch na tylnej obudowie przełączający właśnie między którymś z wybranych wyjść source a dołożonym AUX-em) aby dało się regulować głośność lub jak ożywić istniejący już AUX na płytce ?
    Oto zdjęcie ze środka wraz z opisem układów (te małe 8 nóżkowe to D4558):

Hyundai msd761drsu - Jak aktywować i regulować AUX IN w wieży?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13967036
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    Ocena: 899
    Wieża ma wejście MIC , czy służy to do karaoke czy sam mikrofon może pracować jako jedyne źródło?
    By ożywić AUX musiałbyś zmienić soft by pozwoliło przełączyć na to źródło :)

Masz tam jak byk selektor sygnałów , dlaczego z tego nie skorzystać by się wpiąć :)
  • REKLAMA
  • #3 13968585
    Krychol rc
    Poziom 22  
    Ocena: 196
    Witam

Mikrofon tylko do karaoke. Nie ma problemu mogę się wpiąć w selektor tylko który dokładnie to bo przeglądając noty katalogowe za dużo nie wywnioskowałem.

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #4 13968717
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    4052 - multiplekser czyli selektor :)
    Ustal gdzie wchodzi radio/CD , gdzie wychodzi i dalej wiesz co robić :)
  • REKLAMA
  • #5 14438718
    szymonekl123
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam!
    Też chciałbym do swojej wieży dorobić aux jak się w ten selektor wpiąć?

Albo tylko prosiłbym o oznaczenie tych nóżek przy napisie aux in który to lewy i prawy kanał
  • REKLAMA
  • #7 15556039
    SERVICE-AV
    Poziom 39  
    Wystarczy otworzyć aplikację 4052 , przełączyć na CD i metodą prób zobaczyć które to piny przykładając sygnał na piny. Albo po ścieżkach ocenić jak wychodzą z modułu CD .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na aktywację i regulację AUX IN w wieży Hyundai msd761drsu. Po rozkręceniu obudowy zauważył gniazdo AUX IN, jednak po podłączeniu sygnału nie udało się go puścić na głośniki. Użytkownik rozważa podłączenie sygnału do selektora sygnałów (układ 4052), aby umożliwić regulację głośności. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby ustalić, które piny w selektorze odpowiadają za wejścia CD i TUNER, oraz podpowiadają, że mikrofon w wieży służy tylko do karaoke. Wskazówki dotyczące podłączenia sygnału do selektora oraz identyfikacji odpowiednich pinów są również omawiane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA