logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamówić darmowe płyty z Microsoft Visual Studio 2005 Beta?

amator 29 Kwi 2005 19:04 1728 14
REKLAMA
  • #1 1448553
    amator
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Witam.
    Wczoraj otrzymałem od Microsoftu link, gdzie można zamówić bezpłatnie Visual Studio Beta 2005. Oto ten link: http://www.microsoft.com/emea/msdn/betaexperience/plpl/ . Dokładniejsze informacje są na w/w stronie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1463524
    amator
    Poziom 22  
    Witam.
    Dzisiaj otrzymałem zamówione płyty. Przesyłka dostarczona przez UPS. W komplecie dają takie oto płytki:
    1. Visual Studio 2005 Team Foundation Server
    2. Visual Studio 2005 Team Suite
    3. Microsoft SQL Server 2005 Developer Edition (wersja 365 dniowa)
    4. Microsoft wefly247.net
    Wszystkie płyty to płyty DVD do tego oryginalne pudełeczko :)
    Myślę więc że warto sobie je zamówić :)
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1465393
    antyBrygadaW
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    jakieś poważne błedy zawiera ta wersja?

można używać komercyjnie?

ma ograniczenie czasowe?
  • REKLAMA
  • #4 1467932
    amator
    Poziom 22  
    Witam.
    Niestety nie mogę nic więcej powiedzieć - nie posiadam w tej chwili napędu DVD aby to zainstalować :) Pobraną mam z internetu wersję Beta ale tylko Visual Basica, działa już drugi miesiąc.
    Pozdrawiam.
  • #5 1470555
    h-doc
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    A przysłali Ci chociaż jakiegoś maila potwierdzającego? Ja się niby zarejestrowałem, potwierdziłem zamówienie, napisali, że przyślą (chyba w ciągu 30 dni), ale nie dostałem żadnego potwierdzenia na e-mail.
  • #6 1470758
    amator
    Poziom 22  
    Witam.
    Dostałem potwierdzenie zamówienia, gdzie podali numer zamówienia, adres i informację, że zostanę obsłużony w 28 dni :)
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 1483288
    jakubbulas
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ja też zamówiłem i czekam aż przyślą napisałi ładne potwierdzenie z łączem do strony ze stanem realizacji wszystko ładnie. Mam tylko jedno pytanie - jak im się to opłaca, bo przecież UPS z Anglii za darmo nie transportuje... a oni to z właśnie stamtąd wysyłają.
  • #9 1483822
    jakubbulas
    Poziom 16  
    No może mniej niż hot-dog ale jednak, a jak tak zamówię sobie 500 razy? Ale to zboczenie z tematu. Nie oczekuję na to pytanie odpowiedzi.
  • #10 1485570
    h-doc
    Poziom 27  
    Widzisz, na tym polega promocja. Ja też swego czasu nie mogłem zrozumieć, dlaczego Visual Studio 2002 .NET mogłem sobie kupić za 220 pln, co nawet na polskie warunki jest taniochą (w porównaniu do cen softu "plebejskiego" typu Windows, Office). Potężne narzędzie programistyczne mogłem kupić za nieduże pieniądze i jeszcze support z Microsoftu dostałem (już raz skorzystałem).
    To jest strategia MS polegająca na popularyzacji swojej platformy i przyzwyczajaniu użytkowników do MS. Borland z kolei ma swoje wersje darmowe do zastosowań niekomercyjnych.
    Dla nich to na prawdę nie jest duży wydatek wysłać parę płytek za granicę. Zresztą obsługa kurierska dużych firm kosztuje znacznie mniej w przeliczeniu na paczkę w porównaniu z klientem indywidualnym.
    BTW - dostałem płytki, tylko nie mam czasu zainstalować. No i szkoda, że tylko przez rok będzie można się tym pobawić.
    pozdrawiam!
  • #11 1495127
    oobi
    Poziom 11  
    h-doc:

A dostales w koncu to potwierdzenie na maila?

Bo tez wypelnilem formularze ale nic nie dostalem jeszcze.

pozdr
  • #12 1495803
    jakubbulas
    Poziom 16  
    Jak nie dostaliście potwierdzenia to wypełnijcie formularze jeszcze raz. Przy pierwszych trzech próbach dostawałem maile ale podany tam adres wyświetlał "nie ma takiej transakcji" czy coś w tym stylu, dopiero za czwartą próbą załapało. W najgorszym wypadku wyślą dwa razy...:P
  • #13 1496090
    h-doc
    Poziom 27  
    oobi - no więc żadnego e-maila nie dostałem. Wypełniłem więc jeszcze raz cały formularz od początku i dokładnie wszystko czytałem. Na końcu wyskakuje potwierdzenie - zrobiłem sobie screenshot, żeby mieć pamiątkę. Ale maila nie dostałem.
    No i po jakichś 4 czy 5 dniach kurier przyniósł paczuszkę z zamówionymi płytkami. Jakież jednak było moje zdziwienie, gdy dnia następnego ten sam kurier przyniósł mi identyczną paczkę!
    Także nie trzeba dwa razy wypełniać formularza - wystarczy poczekać kilka dni na kuriera.
  • #14 1496611
    jakubbulas
    Poziom 16  
    A w mailu był taki ładny odnośnik do śledzenia trasy swojej przesyłki... Jak w firmach kurierskich...
  • #15 1988410
    amator
    Poziom 22  
    Witam.
    Pakiet sprawuje się super. Jednak za chwilę wygasa jego termin ważności. Ponieważ nie można już zamawiać wersji beta temat chyba powinien zostać zamknięty.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła możliwości bezpłatnego zamówienia płyt DVD z Microsoft Visual Studio 2005 Beta za pośrednictwem oficjalnego linku Microsoftu. Użytkownicy potwierdzili otrzymanie oryginalnych płyt zawierających Visual Studio 2005 Team Foundation Server, Visual Studio 2005 Team Suite oraz Microsoft SQL Server 2005 Developer Edition (wersja 365-dniowa). Proces zamówienia wymagał rejestracji i potwierdzenia, jednak nie wszyscy otrzymali e-mail z potwierdzeniem, co nie przeszkodziło w dostawie przesyłki kurierskiej (UPS). Wersja beta ma ograniczenie czasowe ważności około roku i jest przeznaczona do testów, nie do użytku komercyjnego. Dyskusja poruszyła także kwestie kosztów wysyłki i strategii Microsoftu promującej swoje narzędzia programistyczne poprzez darmowe wersje beta. Po zakończeniu okresu beta zamawianie płyt zostało zakończone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA