logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

lodówka BEKO - uszkodzone rurki chłodnicze i wyciek gazu

marys8686 23 Wrz 2014 14:40 4479 1
REKLAMA
  • #1 13984066
    marys8686
    Poziom 10  
    Witam serdecznie, mam problem z lodówką BEKO (5 letnią) - parę dni temu uszkodziliśmy rurkę z gazem w zamrażalniku (dziurka w rurce), wyciekł gaz i przestała chłodzić .. Dzwoniłem po serwisach w swojej okolicy (Brodnica, kuj-pom) i dowiedziałem się , ze taka naprawa może być ciężka i nieopłacalna. Rurki w tej lodówce są aluminiowe i pan z jednego z serwisów mówił, że ciężko ją zlutować i nie wiadomo czy będzie trzymać. Dlatego chciałem zapytać czy macie może namiary na jakiś dobry serwis albo osobę prywatna, która by to naprawiła i zalała lodówkę nowym płynem . Czy taka naprawa jest faktycznie niemożliwa/nieopłacalna. Ile mogą wynieść całkowite koszty - czy więcej niż 250-300zł?
    Będę wdzięczny za rzeczowe i fachowe podpowiedzi, pozdrawiam wszystkich użytkowników
  • REKLAMA
  • #2 20259178
    Dareck
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Większość lodówek domowych to jest jednorazowy sprzęt jak puści rurka aluminiowa to połatanie tego jest bardzo ciężkie jeżeli wyciek jest w środku to sprawa się dodatkowo komplikuje. Bardzo często sprawa nie opłacalna dla klienta i dla serwisanta.
REKLAMA