logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite A300 1T2 - Kolorowe paski na matrycy, problem z taśmą i zawiasem

Sztandar18 23 Wrz 2014 18:13 2109 5
  • #1 13984683
    Sztandar18
    Poziom 26  
    Ocena: 104
    Model: Toshiba Satellite A300 1T2.

Witam. Od pewnego czasu na matrycy pojawiły mi się kolorowe paski, jeden centralnie po środku i jeden na stałe po prawej stronie, trochę się muszę namęczyć ruszając matrycą aby ten pionowy-e zniknęły, teraz jest już to praktycznie nie możliwe i mam je na stałe. Zauważyłem, że ma to chyba związek z taśmą, nie działa mi również kamerka i mikrofon, a to jest z tego co mi wiadomo w tym modelu jedna i ta sama taśma. Kolejną poszlaką jest to, że zawias po prawej stronie jest "luźny" i widać obok niego własnie tą taśmę, a poza tym gdy tam nagniotę to te paski zmieniają kolory, znikają pojawiają się itd. Niestety tylko te środkowe, ten po prawej stronie czerwony jest już na stałe. Mam zamiar wymienić tą taśmę ale znalazłem gdzieś zdjęcie jak to jest podłączone i zwątpiłem. Aby wymienić taśmę trzeba odkręcić górę laptopa i ramkę matrycy, gdyż podłączenie do matrycy jest z tyłu? I czy na pewno myślę o dobrej taśmie? Jest na pewno tylko jedna do połaczenie matrycy z MOBO? Zdjęcie aktualnego wyglądu tych kresek oczywiście udostępniam.

W najgorszym momencie wygląda to tak:

Toshiba Satellite A300 1T2 - Kolorowe paski na matrycy, problem z taśmą i zawiasem Toshiba Satellite A300 1T2 - Kolorowe paski na matrycy, problem z taśmą i zawiasem[/img]

Pozdrawiam.
  • #2 13984769
    cyzxer5
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Do wymiany tasma, jezeli jest na stale wlutowana w matryce, do wymiany cala matryca.
    Z tego co piszesz widze ze nie do konca masz doswiadczenie w tego tpyu operacjach - oddaj do serwisu bo mozesz tylko pogorszyc sprawe.
  • #3 13984782
    Sztandar18
    Poziom 26  
    Z tego co widzę, to na allegro są oferty taśmy do tej toshiby, więc będę musiał się zabrać za wymianę tego.
  • #4 13984789
    cyzxer5
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Wiec juz wiesz co jest do zrobienia, pamietaj ze wymiana tej tasmy to sporo pracy - doswiadczenie mile widziane :P
  • #5 14140394
    Sztandar18
    Poziom 26  
    Temat do zamknięcia, nie była to jednak taśma, a sama matryca jest do wyrzucenia.
REKLAMA