Witam wszystkich,
piszę tutaj w nietypowej może sprawie, ale nie wiedziałem w którym dziale mogę umieścić ten post, więc umieściłem go w dziale chyba najbardziej pasującym.
Chodzi o to, że wykonałem szereg usług informatycznych dla jednej z dużych firm:
1. Zaprogramowanie i konfiguracja urządzenia skanująco/drukującego(generalnie kombajnu) do skanowania przez całą sieć firmową
2. Konfiguracja 6 komputerów stacjonarnych do przyjmowania plików z urządzenia(SMB)
3. Instalacja drukarki sieciowej na 1 stacjonarce
4. Konfiguracja poczty e-mail biurowej na 1 stacjonarce
5. Naprawa 1 stacjonarki(wymiana spalonego USB)
6. Optymalizacja działania 3 windowsów(2 windows 7, 1 windows XP)
7. Odzyskanie dokumentów firmowych z kopii zapasowych
8. Odzyskanie całej korespondencji e-mail kierownika
9. Usunięcie wszystkich wirusów(bez użycia antywirusa) z 1 stacjonarki
10. Instalacja wszystkich programów + konfiguracja na 1 stacjonarce(kierownika)
11. Konfiguracja sieci firmowej do działania skanowania przez sieć(2 routery)
12. Doradztwo w sprawie i dobranie odpowiedniego sprzętu do przechowywania kopii zapasowej dysków firmowych
Całość pracy zajęła 16 h(2 dni po 6 h) i 1 dzień 4 h. Policzyłem firmie 1000 zł brutto za wszystkie usługi i kłócą się, że za drogo i nigdy nie widzieli tak drogiej obsługi.
Jestem informatykiem(studia 5-letnie magisterskie) z 3-letnim stażem pracy jako programista Java/C#/Android/Assembler.
Czy dobrze wyceniłem czy sam może przeceniłem pracę za wysoko ?
Dziękuję za odpowiedź z góry
piszę tutaj w nietypowej może sprawie, ale nie wiedziałem w którym dziale mogę umieścić ten post, więc umieściłem go w dziale chyba najbardziej pasującym.
Chodzi o to, że wykonałem szereg usług informatycznych dla jednej z dużych firm:
1. Zaprogramowanie i konfiguracja urządzenia skanująco/drukującego(generalnie kombajnu) do skanowania przez całą sieć firmową
2. Konfiguracja 6 komputerów stacjonarnych do przyjmowania plików z urządzenia(SMB)
3. Instalacja drukarki sieciowej na 1 stacjonarce
4. Konfiguracja poczty e-mail biurowej na 1 stacjonarce
5. Naprawa 1 stacjonarki(wymiana spalonego USB)
6. Optymalizacja działania 3 windowsów(2 windows 7, 1 windows XP)
7. Odzyskanie dokumentów firmowych z kopii zapasowych
8. Odzyskanie całej korespondencji e-mail kierownika
9. Usunięcie wszystkich wirusów(bez użycia antywirusa) z 1 stacjonarki
10. Instalacja wszystkich programów + konfiguracja na 1 stacjonarce(kierownika)
11. Konfiguracja sieci firmowej do działania skanowania przez sieć(2 routery)
12. Doradztwo w sprawie i dobranie odpowiedniego sprzętu do przechowywania kopii zapasowej dysków firmowych
Całość pracy zajęła 16 h(2 dni po 6 h) i 1 dzień 4 h. Policzyłem firmie 1000 zł brutto za wszystkie usługi i kłócą się, że za drogo i nigdy nie widzieli tak drogiej obsługi.
Jestem informatykiem(studia 5-letnie magisterskie) z 3-letnim stażem pracy jako programista Java/C#/Android/Assembler.
Czy dobrze wyceniłem czy sam może przeceniłem pracę za wysoko ?
Dziękuję za odpowiedź z góry