logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór głośników do przednich drzwi - budżet 400-500 zł, ciepły dźwięk

Ankain 28 Wrz 2014 11:36 1329 6
REKLAMA
  • #1 13997418
    Ankain
    Poziom 10  
    Witam.
    Od kilku dni szukam jakiegos zestawu do przednich drzwi w moim aucie i nie moge sie zdecydowac ... im wiecej tematow przeczytam tym tak na prawde mam wiekszy problem. Chodzi o zestaw w cenie od 400-500zl odseparowany zalezy mi bardzo na jakosci dzwieku nie na basie. Suba mam 550rms. Radio mam pioneer DEH 8300SD i wzmak na przednie drzwi to Mutant 2x80rms. Drzwi sa wygluszone.
    Ktos cos moze polecic ciekawego ? myslalem o:
    Vibe black air 6
    Focal Integration ISS
    Potrzebuje cieplego dzwieku
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 13997460
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    W tej cenie nie kupisz nic co zagra "cieplo" ale spokojnie , bo nawet podwajajac budzet jestes skazany na "ostry" tweeter . W tej cenie to ja bralbym Morel Maximo .
  • REKLAMA
  • #3 13998256
    Ankain
    Poziom 10  
    Hmmm troche duzo ponad moj budzet ...;/ szczerze to myslalem, ze za 500 juz cos ciekawego dostane
  • REKLAMA
  • #4 13998874
    Gawior22
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Nie napisałeś, czy nowe zestawy tylko wchodzą w grę, czy nie. Jak tak, to może rozejrzyj się za używanymi zestawami, bo w tej cenie będzie już jakiś minimalnie większy wybór. Morel Tempo 6 chociażby w tej cenie kupisz.
    Zmienił bym poza tym wzmacniacz. Nie wiem jaki model masz, ale Mutant 802 słuchałem i lepiej dać sobie spokój jeżeli reszta wypada podobnie.
  • #5 13999154
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 13999261
    Ankain
    Poziom 10  
    siema. Dzieki wszystkim za propozycje. Co do wzmaka to wiem, ze slaby ale malem kiedys zmostkowanego w starym subie i przez jakis czas musi zasilic przednie drzwi(jak wiadomo kasa:P) Zestaw moze byc nowy jak i uzywany. Druga sprawa siedze w UK i kilka zestawow ktore podaliscie musze sciagac z niemiec ;/ pozdrawiam!
  • #7 14000976
    Gawior22
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Tu nie chodzi o to, że jest słaby, bo 80W na stronę spokojnie wystarczy do większości zestawów jak i dla sporej części ich użytkowników. Chodzi bardziej o to, że kiepsko gra i kupując zestaw jako taki, ten wzmacniacz będzie psuł cały przekaz.

Zawsze możesz kupić/wylicytować na allegro. Zapłacić, a paczkę prześle sprzedający do rodziny, znajomych, a oni dalej do ciebie, lub szukać po eBay-u

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zestawu głośników do przednich drzwi swojego samochodu w budżecie 400-500 zł, z naciskiem na ciepły dźwięk, a nie na bas. W odpowiedziach pojawiają się różne propozycje, w tym Morel Maximo, Morel Tempo 6, Audio System M165 oraz Focal Integration ISS. Użytkownik rozważa również zakup używanych zestawów, aby zwiększyć wybór. Wskazano na konieczność wymiany wzmacniacza, ponieważ obecny model Mutant 2x80rms może nie zapewniać odpowiedniej jakości dźwięku. Użytkownik jest z UK, co komplikuje dostępność niektórych modeli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA