logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Zamiennik potencjometru użytego w mikserze Peavey Unity 2000 Series

ddjss 01 Paź 2014 18:33 1488 1
REKLAMA
  • #1 14006824
    ddjss
    Poziom 10  
    Witam!

Trochę zgłupiałem jak zacząłem poszukiwać zamienników potencjometrów do miksera audio Peavey UNITY 2000 Series. 16-to kanałowy mikser dosyć dawno sprowadzony z USA. Z biegiem czasu wyłamały się suwaki. Postanowiłem odrestaurować maszynę, zwłaszcza, że jest chwalona za parametry pracy i nie jest to chińszczyzna.

Ogólnie znajduje się tam 20 identycznych potencjometrów. Trochę się do-edukowałem w tych poszukiwaniach;) I tak, z pewnością potencjometry logarytmiczne. Oznaczenie na nim (jak w załączniku) T015C10K 9226. Ni huhu nie mogę znaleźć na stronie producentów podobnego oznaczenia. Jest to z pewnością 10kOhm, 75mm x 9mm x 6mm. Mono. Gość z Conrada podał mi zamiennik: ALPSa, no ale koszt wszystkich niebagatelny. Czy są jakieś zamienniki w rozsądnej cenie i łatwe do znalezienia w necie?

[Kupię] Zamiennik potencjometru użytego w mikserze Peavey Unity 2000 Series [Kupię] Zamiennik potencjometru użytego w mikserze Peavey Unity 2000 Series [Kupię] Zamiennik potencjometru użytego w mikserze Peavey Unity 2000 Series

Jeśli zły dział, prosiłbym o umieszczenie go w odpowiednim miejscu ponieważ to chyba I mój post.

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź.
  • REKLAMA
REKLAMA