logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki

staszektechnik 04 Paź 2014 19:28 45618 5
REKLAMA
  • #1 14014719
    staszektechnik
    Poziom 8  
    Ocena: 12
    Jak instaluję pobrany z neta pakiet word albo open office to pojawia się mi taki komunikat: System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień aby otrzymać dostęp do elementu.
    Wiecie jak poradzić sobie z tym problemem? Co mam zrobić? Dziękuję z góry za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 14014794
    mi14chal
    Poziom 28  
    Ocena: 23
    Pewnie dlatego że nie masz uprawnień do tego. Bez podania systemu oraz jakiego używasz konta ciężko coś stwierdzić.
  • REKLAMA
  • #3 14014813
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    mi14chal napisał:
    Pewnie dlatego że nie masz uprawnień do tego. Bez podania systemu oraz jakiego używasz konta ciężko coś stwierdzić.

Autor tematu ma Windowsa 7. Temat powiązany z: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2907882.html
  • REKLAMA
  • #4 14015287
    staszektechnik
    Poziom 8  
    Mati bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie moją biedą... ale.... no właśnie - naprawiłem sobie i mi działa, wersja 4.1.1 jestem w siódmym niebie bo już od 10.00 nad tym siedziałem i kombinowałem, wszystkie sterowniki instalowałem i na końcu z tym się rozprawiłem. Aż sobie leszka szczeliłem :) PS. mam lenovo g580(baaardzo go lubię i jestem z niego dumny, kupiłem go 10.08.br)System windows7.
    Pozdrawiam i DZIĘKI :)
  • REKLAMA
  • #5 14015297
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    Przydałoby się by kolega podał jeszcze rozwiązanie swojego tematu, co może być przydatne w przyszłości dla innych użytkowników.
  • #6 14015346
    staszektechnik
    Poziom 8  
    Zatem jak macie taki problem :Jak instaluję pobrany z neta pakiet word albo open office to pojawia się mi taki komunikat: System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień aby otrzymać dostęp do elementu.
    To ja to obszedłem tak, że wstrzymałem pracę antywirusa (w moim przypadku eset smart security)bo domyśliłem się że on wykrywając różne ,,zagrożenia'' i inne pierdy blokuje mi uruchamianie się różnych ,,zagrażających'' systemowi aplikacji. Pod nieobecność antywirusa można działać i instalować, a nie mieć,że robi się byle co i co chwile nasz antywirus warjuje - działając nadgorliwie :)
    Po zainstalowaniu tego co chciałem przywróciłem antywirus do stanu pierwotnego - przywróciłem antywirus do działania.
REKLAMA