logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 307D 2.4D - Czy układ biegów w nowej skrzyni 5-biegowej jest prawidłowy?

grabkaster 04 Paź 2014 20:31 3090 3
REKLAMA
  • #1 14014907
    grabkaster
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    witam uszkodził mi się silnik w kaczce 307d 2,4d więc po dokładnej analizie za i przeciw zakupiłem cały kompletny silnik wraz ze skrzynią 5-ką

Zająłem się za uzbrajanie skrzyni jak i silnika i okazało się że 1 wchodzi w miejsce 2 a wsteczny w miejsce 1 czy jest to w tej skrzyni normalne?

W poprzedniej skrzyni 4 biegowej miałem tak mocno do siebie i do góry wsteczny delikatnie do siebie i do przodu jedynka do dołu dwójka

Teraz wychodzi tak że jest R-1, 2-3, 4-5 czy to normalne?
  • REKLAMA
  • #2 14015131
    yaro 65
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Musisz wymienić również wybierak biegów ,
    odpowiedni do skrzyni 5 .
  • REKLAMA
  • #3 14015961
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    grabkaster napisał:
    Teraz wychodzi tak że jest R-1, 2-3, 4-5 czy to normalne?
    Normalne, jest inny układ. Miałem obie "Kaczki" na raz i trzeba się było strasznie pilnować, by przy ruszaniu ze świateł pojechać do przodu :)

Dodano po 1 [minuty]:

Na szczęście w skrzyni pięciobiegowej, prawie nie używasz "jedynki". Tylko manewrowanie, ruszanie pod górkę i z bardzo obciążonym autem. Normalnie to jeździsz z "dwójki".
  • #4 14020847
    grabkaster
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    kasetę oczywiście dostałem do skrzyni i wg tej kasety mi wchodziła 1 w miejscu dwójki i nie byłem pewny tego czy tak ma być. Silnik ze skrzynią już zamontowany lecz niestety nie obeszło się bez problemów belka pod skrzynią różni się gdyż ta skrzynia jest dłuższa i w innym miejscu ma mocowanie do poduszki i jutro będzie wielkie spawanie żeby poduszka była w innym miejscu
REKLAMA