.
marzenaw68 napisał: Na marginesie - mam świadomość, że pytanie 47-letniej kobiety, w żaden sposób nie związanej zawodowo z instalacjami domofonów, może budzić uśmiech, ale myślę, że sarkazm jest zbędny
Nawet nie zwóciłem uwagi że nick skłąda się miedzy innymi z daty urodzenia i żeńskiego imienia
marzenaw68 napisał: ja zwyczajnie szukam pomocy, bo mogę liczyć wyłącznie na siebie. Niemniej, dziękuję za wszelkie uwagi
To dobrze trafiłaś, bo my tu zwyczajnie w takich sprawach pomagamy. Tyle że aby to zrobić musimy na początek wiedzieć czy unifon który kupiłaś pasuje do systemu zainstalowanego w bloku i ile z tych zył wiszących w mieszkaniu mamy wykorzystać ( i nie pisz że traktuję Cię jak blondynkę bo połowa facetów pytających na forum próbuje podłączyć coś co nie ma szans zadziałać)
marzenaw68 napisał: Niestety, nie wiem jaki to typ i nie wiem, jak to sprawdzić.
Robisz przynajmniej jedną z poniższych rzeczy:
1. opisujesz panel zewnętrzny ( klawiatura numeryczna czy oddzielny guziczek do każdego mieszkania), podajesz co tam napisano ( mile widziane zdjęcie)
2. robisz zdjęcie otwartego unifonu sąsiada.
3. podajesz typ model starego aparatu ( oczywiście mile widziane zdjęcie)
Pozdrawiam