logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SCX 3400 - zamiennik tonera, drukarka nie drukuje, status na czerwono

dagafe 07 Paź 2014 13:14 2934 6
REKLAMA
  • #1 14022095
    dagafe
    Poziom 2  
    Witam, kupiłam zamiennik do drukarki scx 3400 i nie działa, toner świeci się na pomarańczowo a status na czerwono. Wymienili mi w sklepie zamiennik, ale ten też nie działa, może mi ktoś pomoże, bo ja nie wiem co mam robić. Drukarka nic nie drukuje a jest mi potrzebna.
  • REKLAMA
  • #2 14022166
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Tak to czasem bywa z zamiennikami. Najprościej byłoby kupić oryginalną kasetę drukującą - chyba że to nie ten problem.

Kiedyś uzupełniałem toner w kasecie drukującej do SCX-4300, oprócz (w skrócie) dosypania proszku trzeba było wgrać modyfikowany firmware i zresetować liczniki drukowania.
  • REKLAMA
  • #3 14022273
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    dagafe napisał:
    kupiłam zamiennik do drukarki scx 3400
    Owszem, są fixy itd. Jeżeli sprzedawca bierze pieniążki, to powinien zagwarantować działanie. Nie działa - reklamujemy.
  • REKLAMA
  • #4 14022426
    AdamCw
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    dagafe napisał:
    Witam, kupiłam zamiennik do drukarki scx 3400 i nie działa, toner świeci się na pomarańczowo a status na czerwono. Wymienili mi w sklepie zamiennik, ale ten też nie działa, może mi ktoś pomoże, bo ja nie wiem co mam robić. Drukarka nic nie drukuje a jest mi potrzebna.

Ten problem jak i wiele innych rozwiązałoby wgranie fixa do drukarki. Drukarka wtedy widzi bez problemu wszystkie tonery nawet bez chipów - operacja prosta, pewna i skuteczna. Daje później wymierne efekty w postaci korzystania z dowolnych tonerów - oryginalnych, zamienników czy samodzielnie regenerowanych. Polecam.
    Szczegóły są dostępne pod poniższym linkiem:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13687467#13687467
  • REKLAMA
  • #5 14022440
    dagafe
    Poziom 2  
    rys57 napisał:
    [quote="dagafe"Jeżeli sprzedawca bierze pieniążki, to powinien zagwarantować działanie. Nie działa - reklamujemy.

reklamowałam, przysłali mi nowy zamiennik i ten sam problem, chciałam naprawić to szybko z waszą pomocą ....
  • #6 14022448
    AdamCw
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    dagafe napisał:
    rys57 napisał:
    [quote="dagafe"Jeżeli sprzedawca bierze pieniążki, to powinien zagwarantować działanie. Nie działa - reklamujemy.

reklamowałam, przysłali mi nowy zamiennik i ten sam problem, chciałam naprawić to szybko z waszą pomocą ....

Wszystko co trzeba zawarte jest pod linkiem wskazanym w moim poprzednim poście. Muszę tylko wiedzieć w jakiej wersji ma być fix - o tym decyduje sam użytkownik. Jeśli posiada drukarkę na gwarancji to polecam wersję U - z możliwością zmiany firmware, zaś jeśli jest po gwarancji to wersję NU - zabezpieczoną przed przypadkową zgodą na aktualizacje.
    Wgranie najnowszej wersji firmware nie pozwala na dokonanie aktualizacji.
  • #7 14024300
    ecoprint
    Poziom 22  
    Ocena: 119
    dagafe napisał:

Witam, jest kilka wariantów: 1.kupować zmiennik aż któryś podejdzie (tak jest z tymi zamiennikami, czipy chyba tam kiepskie). 2. spróbować kupić oryginalny toner. 3. wgrać fix, i o czipach zapomniać, będzie podchodzić jak zmenik tak i oryginal. 4. jesli jest gwarancja, zdać po gwarancji. Tylko radzą nie aktulizować firmowara na najnowsze, bo jesli w przyszlosci pan zechce wgrac fix, tego pan nie zrobi, bo na najnowsze firmoware fixu nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Wybór należy do pana.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2764775.html#13343490

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zamiennikiem tonera do drukarki Samsung SCX 3400, który nie działa, a status drukarki jest na czerwono. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania: zakup oryginalnego tonera, wgranie modyfikowanego firmware (fixa), który umożliwia używanie zamienników bez chipów, oraz reklamacja wadliwego produktu. Wskazano również na ryzyko aktualizacji firmware, co może uniemożliwić późniejsze wgranie fixa. Użytkownik otrzymał już nowy zamiennik, ale problem nadal występuje.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA