Chciałbym dowiedzieć się tego, czy mój silnik 3-fazowy 5,5 kW pracując przy normalnym obciążeniu przez godzinę, zużyje 5,5 kWh prądu, czy trzy razy więcej. Dziękuję.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamhrabia24 napisał:pracując przy normalnym obciążeniu przez godzinę
hrabia24 napisał:pracując bez obciążenia przez godzinę
hrabia24 napisał:kw/h
hrabia24 napisał:Chciałbym dowiedzieć się tego czy mój silnik 3-fazowy 5,5 kw pracując przy normalnym obciążeniu przez godzinę, zużyje 5,5 kw/h prądu, czy trzy razy więcej.Dziękuje.
Moderowany przez retrofood:"Pomógł" usunąłem, gdyż to oczywista nieprawda.
hrabia24 napisał:Chciałbym dowiedzieć się tego czy mój silnik 3-fazowy 5,5 kw pracując przy normalnym obciążeniu przez godzinę, zużyje 5,5 kw/h prądu, czy trzy razy więcej.
mczapski napisał:Pytanie o normalne warunki, czyli można przyjąć obciążenia zmienne w nieokreślonym stopniu, od paru procent do przeciążeń włącznie.A pytający uparł się znać znać dla parametrów znamionowych lub może bez obciążenia. Nie przeszkadza to Panom?
mczapski napisał:A kto ze znamienitych informatorów potrafi zapewnić silnikowi/układowi stałe, nominalne obciążenie w dłuższym okresie czasu?
jurek84 napisał:przy wentylatorach lub pompach
hrabia24 napisał:Skapitulowałem i zamykam temat.