logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projekt przedwzmacniacza z regulacją tonów, wzmocnienia, balansu i filtrami

IcePower 15 Paź 2014 07:44 900 4
REKLAMA
  • #1 14042622
    IcePower
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Dzień Dobry :) Byłem na etapie naprawy mojego Radmora 5412, dokładniej miałem go zdekompletowanego, brakowało bloku zasilania, wzmacniacza. Zrobiłem podobny wzorując się na oryginalnym schemacie ale tu już 4 próba i dalej nie działa, odpuszczam temat, bo za dużo kasy na niego tracę.
    Chciałbym wykonać swój wzmacniacz, mam kolumny zgc50-44-8.

Potrzebuję projektu przedwzmacniacza na którym mógłbym się wzorować.
    Chciałbym aby przedwzmacniacz miał regulację niskich i wysokich tonów, regulacje wzmocnienia, balans, kontur, filtr niski i wysoki załączany np. isostatem. Pewnie do tego wszystkiego przydałoby się filtracja zasilania. Dość długo szukałem i wiem, że ciężko taki kompletny projekt znaleźć dlatego ewentualnie prosiłbym o poszczególne bloki osobno i wskazówkę jak to ze sobą połączyć.

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14042651
    marekhab
    Poziom 33  
    Ocena: 267
    Prosty do zrobienia, przedwzmacniacz dla sygnału stereofonicznego robisz dwa układy a potencjometry oczywiście podwójne.
    Jeśli potrzebujesz schematu wzmacniacza to napisz jakiej mocy, jak będę miał odpowiedni schemat to postaram się przesłać.
    Załączniki:
    • przedwzmacniacz_z_regulacja_barwy_dzwieku.pdf (377.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • J-044.pdf (1.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 14042656
    IcePower
    Poziom 9  
    Taki prosty z regulacją barwy i wzmocnienia już nie raz robiłem. Teraz chciałbym coś na wzór przedwzmacniacza radmor 5412. Wzmacniacz ten będzie na 2xtda7294, płytkę już mam, brakuje mi dobrego przedwzmacniacza.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14042686
    marekhab
    Poziom 33  
    Ocena: 267
    Jeszcze to mam ten pierwszy bez regulacji bas sopran.
    Załączniki:
    • przedwzmacniacz_cyfrowy_z_TDA8425.pdf (416.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Trojwejsciowy_przedwzmacniacz_HiFi.pdf (584.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ultraniskoszumny_przedwzmacniacz_z_ukladem_SSM2017.pdf (180.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 14042708
    IcePower
    Poziom 9  
    Drugi mi się podoba, ale jest cyfrowy. Brakuje załączania filtru niskiego i wysokiego. Nie wiem czy by najlepszym rozwiązaniem nie było przeprojektować przedwzmacniacz z radmora.
REKLAMA