logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować kod aparatu w Siemens C45 po zablokowaniu?

j.h.hudy 02 Maj 2005 22:53 1560 10
REKLAMA
  • #1 1456403
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    mam kabel od siemensa c25 . jak sprawdzić jaki jest kod aparatu ??

Dodano po 1 [godziny] 24 [minuty]:

błagam pomóżcie , wykorzystałem 3 próby i mam komunikat : kod aparatu zablokowany . co mam teraz zrobić ???
  • REKLAMA
  • #2 1456620
    tasior01
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Trzeba było przywrócić do fabryki, teraz to chyba tylko fleshnąć na nowy soft.
    Wtedy będzie to kod: 12345

Pozdrawiam
  • #3 1456623
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    a jak to zrobić ???
  • REKLAMA
  • #5 1456652
    saiblling
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Wez,uwaga,program od noki-fbus2- by maestro -i sprobuj reset security code, jak nie wyda to full factory reset. Choc program do nokii dziala z siemensami(nie wiem czy wszystkimi)
  • REKLAMA
  • #6 1456720
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    freia wogule nie wykrywa koma , żaden program nie chce go wykryć ....
    to zwykły kabelek z allegro , z siemensem c25 działa ok :)
  • REKLAMA
  • #7 1456880
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Jak to nie wykrywa..., musi wykrywac jak c25 wykryl... wciskasz w odpowiednim czasie czerwona sluchawke ?
  • #8 1457106
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    próbowałem kilka razy z tą słuchawką i zawsze jest to samo ...
    jest error że telefon nie jest włączony , ale połączenie jest dobre bo w momencie jak jakiś program usiłuje zrobić coś z komem , to nie moge włączyć telefonu , zawiesza sie dotąd dopuki nie wyciągne wtyczki albo nie wyłącze programu :)

pozdrawiam

ps: może kabel trzeba przerobić ??

doradcie cos :)
  • #9 1457112
    Diodax_fx
    Poziom 11  
    A jakiego masz windowsa?? Jak masz XP to musisz jeszcze zainstalować UserPorta
  • #10 1457120
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    poczciwy windows 98 se :)
  • #11 1458102
    j.h.hudy
    Poziom 18  
    co jeszcze radzicie ??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kabel do Siemens C25 i próbuje odblokować kod aparatu w Siemens C45, który został zablokowany po trzech nieudanych próbach. Propozycje rozwiązania obejmują przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych poprzez wgranie nowego oprogramowania (softu), co resetuje kod do domyślnego 12345. Zalecane jest użycie programu Freia dostępnego na simplegsm.info, jednak użytkownik zgłasza problemy z wykryciem telefonu przez ten i inne programy, mimo poprawnego połączenia. Sugerowano także użycie programu Nokia FBUS2 do resetu kodu zabezpieczeń lub pełnego resetu fabrycznego, choć nie jest pewne, czy działa on z Siemensami. Problemy z wykryciem telefonu mogą wynikać z systemu operacyjnego (Windows 98 SE) i braku odpowiednich sterowników, takich jak UserPorta, które są wymagane np. w Windows XP. Użytkownik rozważa modyfikację kabla, gdyż standardowy kabel z Allegro działa poprawnie z Siemens C25, ale nie z C45. Wskazano również, że podczas podłączania należy wcisnąć odpowiednio czerwony przycisk słuchawki, aby program mógł wykryć telefon.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA