logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć tubę LTC BX110-41a do radia Sony CDX gt20 bez wyjść RCA?

krzychu377 17 Paź 2014 19:59 1518 6
REKLAMA
  • #1 14050149
    krzychu377
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, czy może mi ktoś pomóc podłączyć tubę (LTC BX110-41a) do radia Sony CDX gt20.
    Mam problem tego typu że radio nie posiada wyjść na czincze co komplikuje sprawę podłączenia. Mam głośniki w bagażniku i do każdego z nich idą 4 kabelki wiem że nie mogę ich podzielić i od nich poprowadzić kabelki i zrobić czincze i podłączyć do wzmacniacza bo z głośnika idzie kilka volt a czincze mają chyba do 0,7 volta. Jeśli nie tak to czy mogę podzielić te kabelki które idą do głośnika podłączyć pod tą kostkę po lewej stronie opisanej jako SPKR IN i czy wtedy będzie działać? Czy będzie spadek mocy w głośniku i tubie jak tak podzielę sygnał? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć tubę LTC BX110-41a do radia Sony CDX gt20 bez wyjść RCA? 540x405_radio-samochodowe-so-14898.jpg (40.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć tubę LTC BX110-41a do radia Sony CDX gt20 bez wyjść RCA? 44_1208519704.jpg (454.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14050184
    BILGO
    Poziom 38  
    Ocena: 723
    Kable idące do głośników w bagażniku możesz bezpośrednio podłączyć do wejścia SPKR IN.
    Jest to tak zwane wejście HIGH czyli wysokiej mocy... ;)
  • REKLAMA
  • #3 14050195
    krzychu377
    Poziom 2  
    czyli jak pisałem przeciąć kabelki i jedne do tuby a drugie do głośnika który jest i do tuby włożyć np w kostkę którą włożę później zachowując to co jest na kablach i to jakie jest oznaczenie na tej kostce? :)
  • #4 14050206
    BILGO
    Poziom 38  
    krzychu377 napisał:
    czyli jak pisałem przeciąć kabelki i jedne do tuby a drugie do głośnika który jest i do tuby włożyć np w kostkę którą włożę później zachowując to co jest na kablach i to jakie jest oznaczenie na tej kostce? :)

Nie przeciąć tylko się w nie wpiąć...
    Po prostu masz się podczepić pod kable głośnikowe zarówno pod lewy jak i prawy kanał (głośnik w bagażniku)
  • REKLAMA
  • #5 14050216
    krzychu377
    Poziom 2  
    ok rozumiem już i dziękuję :) a takie techniczne pytanie kable z czarnym paskiem to minusy a bez paska to plusy czy odwrotnie?
  • #6 14050224
    BILGO
    Poziom 38  
    krzychu377 napisał:
    a takie techniczne pytanie kable z czarnym paskiem to minusy a bez paska to plusy czy odwrotnie?

Nie rozumiem pytania :D
    Ważne abyś obydwa kanały podłączył symetrycznie...
  • REKLAMA
  • #7 14050233
    krzychu377
    Poziom 2  
    bo są całe białe i białe z czarnym paskiem przez całą jego długość :) ale już rozumiem co mam zrobić i dzięki Ci dobry człowieku :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak podłączyć tubę LTC BX110-41a do radia Sony CDX GT20, które nie ma wyjść RCA. Odpowiedzi sugerują, aby podłączyć kable głośnikowe bezpośrednio do wejścia SPKR IN w tubie, zamiast je przecinać. Ważne jest, aby podłączyć oba kanały symetrycznie, co zapewni prawidłowe działanie tuby i głośników. Użytkownik dopytuje o oznaczenia kabli, co prowadzi do wyjaśnienia, że kable z czarnym paskiem to minusy, a bez paska to plusy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA