logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nazywa się adapter USB do głośników? Czy to rozwiąże problem?

Krisseek 18 Paź 2014 17:55 1059 8
REKLAMA
  • #1 14052490
    Krisseek
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Potrzebuję coś takiego ponieważ moje gniazdo do głosników się zepsuło w komputrze.Mianowicie działa tylko jeden głośnik. Moje pytanie brzmi czy coś takiego mi pomoże? Jak to się nazywa wiem że ta 2 końcówka to USB a całość jak się nazywa? I jak się nazywa ten kabelek co tam wchodzi? Jak nazywa się adapter USB do głośników? Czy to rozwiąże problem?
  • REKLAMA
  • #2 14052505
    technikabasenowa
    Poziom 33  
    Ocena: 445
    Się nazywa jak wygląda przejściówka jack na usb :-)
  • REKLAMA
  • #3 14052508
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1584
    Nazywa się to
    usb to mini jack female
    ale wątpię, czy zadziała tak, jak sobie życzysz...
  • REKLAMA
  • #4 14052510
    Krisseek
    Poziom 9  
    i jak do tego jacka podłącze głośniki to będą mi działać?
  • #5 14052528
    safbot1st
    Poziom 43  
    Wg. mnie nie. A to jest w ogóle do kupienia w Polsce? Nie łatwiej dźwięk puścić przez Front Panel? Jeśli masz realteka nawet może da się przestawić line-in na line-out (niebieski)...
  • #6 14052534
    perch
    Poziom 27  
    Ocena: 259
    Krisseek napisał:

Niestety nie będzie działać. Przecież to dwa odmienne sposoby przekazywania sygnału-analogowy(audio) i cyfrowy(USB).
    Jeśli już masz taki problem to kup kartę muzyczną.
  • #7 14052542
    Krisseek
    Poziom 9  
    Front Panel odpada , Właśnie też Chciałem zmienić te linie ale zamiast Realteka w menadzeże urządzeń mam : Urządzenie zgodne ze standartem HIgh Defnition Audio.

Dodano po 1 [minuty]:

perch napisał:
    Krisseek napisał:

Niestety nie będzie działać. Przecież to dwa odmienne sposoby przekazywania sygnału-analogowy(audio) i cyfrowy(USB).
    Jeśli już masz taki problem to kup kartę muzyczną.

Ah to dobrze ,że ktoś mi o tym mówi. Zaoszczędzę trochę pieniędzy i coś innego wykombinuję

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli jak podłączę coś takiego to głośniki powinny działać tak?

Dodano po 10 [minuty]:

Czyli jak podłączę coś takiego to głośniki powinny działać tak?
  • REKLAMA
  • #8 14052662
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8274
    Jak podłączysz coś takiego (mowa o przelotce na rysunku) to nie będzie działać. Jeśli masz uszkodzoną kartę muzyczną to kup inną, którą zamontujesz wewnątrz komputera i zastąpisz nią uszkodzone audio na płycie. Albo spróbuj, jak radził Kolega wcześniej, przez przedni panel.
  • #9 14052690
    safbot1st
    Poziom 43  
    Krisseek napisał:
    Front Panel odpada , Właśnie też Chciałem zmienić te linie ale zamiast Realteka w menadzeże urządzeń mam : Urządzenie zgodne ze standartem HIgh Defnition Audio.

Skoro masz FP na płycie to go użyj. "Urządzenie" masz z powodu źle/ w ogóle nie zainstalowanego realteka. Zainstaluj sterownik ze str. producenta płyty, a być może będziesz mógł użyć dziurki niebieskiej jako wyjścia stereo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje adaptera USB do głośników, ponieważ gniazdo audio w komputerze jest uszkodzone i działa tylko jeden głośnik. W odpowiedziach podano, że adapter, który łączy jack z USB, nie rozwiąże problemu, ponieważ sygnał audio jest analogowy, a USB cyfrowy. Zamiast tego, sugerowano zakup karty muzycznej lub wykorzystanie przedniego panelu audio, jeśli jest dostępny. Użytkownik został również poinformowany o konieczności zainstalowania odpowiednich sterowników dla zintegrowanej karty dźwiękowej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA