Witam, wczoraj kupiłem kolumny Quadral QLX 205 za 580zł, nie wiem czy się opłacało (jak Państwo wiedzą to proszę napisać xD ). Kupiłem dlatego,że były bardzo blisko i w bardzo dobrym stanie. Nie mam jednak do nich wzmacniacza, a potrzebny mi jest jak najszybciej ponieważ mam gwarancję i chcę przetestować te kolumny na jakimś wzmacniaczu, byle by był dobry. Ogółem kolumny wyglądają tak:
Budowa 3-drożna, 4-głośnikowa, typu basrefleks
Moc ciągła 120W / moc muzyczna 240W
Głośnik wysokotonowy 25mm
Głośnik średniotonowy 100mm
Głosnik niskotonowy 200mm
Pasmo przenoszenia 28 Hz - 22 000 Hz
Częstotliwość podziału 1100 / 3200 Hz
Impedencja 4..8 ohm
Skuteczność 89dB
Wymiary 1000 x 247 x 277 mm
Waga ok 18 kg/szt
I potrzebny mi jest jakiś wzmacniacz do 350-400zł , żeby był w miarę dobry dźwięk i dobry bass.
Pokój 17m2 ze skosami
Słucham głównie muzyki klubowej,imprezowej (techno,house,electro itd.), czasem jeszcze tego, co mi akurat wpadnie w ucho.
Proszę podać jakieś propozycję wzmacniaczy, które by "dały radę" z tymi kolumnami i żeby był fajny,niski bassik
Dodam,że nie jestem audiofilem,mam 15 lat, ale jak będą strasznie słabo grały to usłyszę xD
Proszę o szybkie odpowiedzi,bo właśnie zależy mi na czasie i dziękuję , przepraszam za kłopot, bo wiem, że głupie jest trochę to pytanie
Budowa 3-drożna, 4-głośnikowa, typu basrefleks
Moc ciągła 120W / moc muzyczna 240W
Głośnik wysokotonowy 25mm
Głośnik średniotonowy 100mm
Głosnik niskotonowy 200mm
Pasmo przenoszenia 28 Hz - 22 000 Hz
Częstotliwość podziału 1100 / 3200 Hz
Impedencja 4..8 ohm
Skuteczność 89dB
Wymiary 1000 x 247 x 277 mm
Waga ok 18 kg/szt
I potrzebny mi jest jakiś wzmacniacz do 350-400zł , żeby był w miarę dobry dźwięk i dobry bass.
Pokój 17m2 ze skosami
Proszę podać jakieś propozycję wzmacniaczy, które by "dały radę" z tymi kolumnami i żeby był fajny,niski bassik
Dodam,że nie jestem audiofilem,mam 15 lat, ale jak będą strasznie słabo grały to usłyszę xD
Proszę o szybkie odpowiedzi,bo właśnie zależy mi na czasie i dziękuję , przepraszam za kłopot, bo wiem, że głupie jest trochę to pytanie