logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja regeneracji bębna i czyszczenia pieca w Bizhub C250

salyq 22 Paź 2014 17:55 1173 9
REKLAMA
  • #1 14063678
    salyq
    Poziom 9  
    Witam.
    Ma ktoś może jakaś instrukcje regeneracji bębna do c250?
    Poza tym toner odpada od kartki, to pewnie przez zamienniki?
    Da radę jakoś wyczyścić piec?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14073435
    djtomi2
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    znaczy co chcesz regenerować ? sam bęben? czy może moduł?
    co do utrwalania to sprawdź w pierwszej kolejności czy nie masz przestawionego na koperty.
  • REKLAMA
  • #3 14075733
    salyq
    Poziom 9  
    jak sprawdzic czy jest ustawione na koperty ?
    jezeli chodzi o regeneracje to zostawia pasy wiec pewnie trzeba zmienic ta listwe w bebnie ?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 14076794
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    W zespole grzejnym masz po boku takie dwie "łapki" . Ustawione zupełnie pionowo luzują wałki i pozwalają wyjąc zakleszczoną kartkę . W pozycji środkowej wałki są dociśnięte . Naciśnięte do dołu luzują delikatnie wałki pozwalając na drukowanie kopert. Jeżeli ustawione są na koperty a drukujesz na zwykłym papierze bedzie on nie utrwalony prawidłowo i toner bedzie sie łuszczył a także maszyna bedzie powielała obraz. Być moze Twoje brudne pasy są wlasnie skutkiem tego ?

C.
  • #5 14077547
    salyq
    Poziom 9  
    sprawdzilem kopiarka nie jest ustawiona na koperty wiec nie w tym problem
    wlasnie jak drukuje sie strone na której jest duzo koloru wychodzą najgorzej
    tonere sam odkleja sie od kartki a kartka przewaznie sie zacina
  • #6 14077601
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Możesz zatem spróbować zregenerować zespół grzejny wymieniając same wałki. Są dostępne a te z których korzystałem wbrew moim obawom spisują sie świetnie. Trzeba jednak wykazać sie sporymi umiejętnościami przy pierwszym podejściu do tematu bo można połamać lampy grzejne.

C.
  • #7 14077613
    salyq
    Poziom 9  
    to chyba przerasta moje mozliwości myslalem ze to cos prostrzego
    a jaka jest normalna cena takiej usługi ? i ciekawe czy to jest to
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 14077680
    djtomi2
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    A może to też kwestia samego tonera. Pisałeś ,że używasz zamienników
  • #9 14078029
    salyq
    Poziom 9  
    Tak raz użyłem zamienników ale już od jakiegoś czasu jadę na katunach to myślę, że powinno być oka a tu za każdym razem jak strona jest cała w kolorze to się przykleja w środku i papier się zacina.
  • #10 14079681
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Kolego, podaj licznik maszyny, ile pokazuje zużycia części. Czy masz ja od nowości czy kupiłeś używaną?
    Wrzuć jakieś zdjęcia sekcji grzejnej- może sie po prostu skończyła :cry:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje instrukcji regeneracji bębna w urządzeniu Bizhub C250 oraz rozwiązań problemu z odklejającym się tonerem od kartki, co może być spowodowane używaniem zamienników. W odpowiedziach poruszono kwestie ustawień zespołu grzejnego, które mogą wpływać na jakość druku, oraz konieczność wymiany wałków w zespole grzejnym. Użytkownik został również zachęcony do sprawdzenia liczników zużycia części oraz stanu sekcji grzejnej, co może pomóc w diagnozowaniu problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA