logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung s5610 - Połowa ekranu biała, reszta normalna - co może być przyczyną?

Judai 24 Paź 2014 19:59 2694 6
REKLAMA
  • #1 14070111
    Judai
    Poziom 2  
    Mam problem z telefonem Samsung s5610. Problemem jest to, że część ekranu jest w kolorze białym i nie wiem co spowodowało taki stan rzeczy(zamieszczam dwa zdjęcia). Przeglądałem fora, ludzie najczęściej piszą o taśmie albo wyświetlaczu LCD. Ale wolałbym się upewnić jak jest w moim przypdaku, gdzie połowa jest biała a reszta w miare normalnie.
    Samsung s5610 - Połowa ekranu biała, reszta normalna - co może być przyczyną? Samsung s5610 - Połowa ekranu biała, reszta normalna - co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 14070418
    xardas97
    Poziom 20  
    Ocena: 62
    I dobrze piszą, albo lcd albo taśma.
    Chyba, że był zalany.
  • REKLAMA
  • #3 14070560
    Judai
    Poziom 2  
    To jest telefon mojego ojca i z tego co sie od niego dowiedziałem i zrozumiałem to nie był on zalany(chyba ze spodnie przemokły podczas deszczu i jakoś się tam woda dostała, ale to jest mało prawdopodobne). Wspominał, że była mała plamka, a później jak wyjął telefon z kieszeni to było coś takiego jak na zdjęciach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14070590
    czarny244
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Obstawiam lcd do wymiany.
  • Pomocny post
    #5 14070853
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Nie ma żadnego "albo", ewidente pęknięcie wyświetlacza, bez urazy ale ślepy by to zauważył o półmroku :D
  • REKLAMA
  • #6 14070966
    xardas97
    Poziom 20  
    Ocena: 62
    Też fakt, nawet nie pomyślałem o tak oczywistej przyczynie :D
  • #7 14071783
    Judai
    Poziom 2  
    Czyli wyświetlacz do wymiany, dzięki za odpowiedź. Temat chyba już do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung S5610, gdzie połowa ekranu jest biała, a reszta działa normalnie. W odpowiedziach sugerowane są dwie główne przyczyny: uszkodzenie wyświetlacza LCD lub problem z taśmą. Użytkownik potwierdza, że telefon nie był zalany, a wcześniej wystąpiła mała plamka na ekranie. Ostatecznie, większość uczestników dyskusji zgadza się, że konieczna będzie wymiana wyświetlacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA