logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Gt-S5610 - Po zalaniu sokiem ekran nie wyświetla obrazu.

kari007 05 Lis 2014 14:52 4023 3
REKLAMA
  • #1 14104158
    kari007
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    Witam. Mam problem. Zalałem sokiem Samsunga (Gt-S5610). Ekran nie działał lecz po wstępnym wysuszeniu telefon zaczął działac poprawnie lecz po około 10 min korzystania znów ekran przestał działac. Teraz ekran jest cały czarny [przy włączaniu cały biały]. Ogólnie telefon działa, można z niego dzwonic i odbierac ale ekran nie działa Świecąc latarką i patrząc pod kątem jest sie w stanie zobaczyc że coś się wyświetla --> ekran tak jakby działa lecz nie jest podświetlany.
    Proszę o pomoc - czy da się to naprawic (co się popsuło)?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję. Karol :-D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14109803
    lampart131
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 41
    Witam. Wydaje mi się że poszła cewka odpowiedzialna za podświetlanie obrazu.. Może też okazać się że jednak wyświetlacz padł ale bardziej jestem za tym że raczej cewka podświetlająca ekran Ci poszła.. Jesli masz odpowiedni sprzęt i potrafisz wymienić takie coś próbuj jeśli nie to oddaj do serwisu. Tak ps nie każdy serwis wykona Ci reballing.
  • #4 14112566
    kari007
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    Telefon sam z siebie zadziałał po 2 dniach więc mogę zamknąć temat :) lampart131 i tino2003 dzięki za podpowiedź -- na przyszłość będę już mądrzejszy :D
REKLAMA