Mam problem, z tym, że komp często się przycina. W tym czasie dysk HDD (zwyczajny) intensywnie pracuje, muzyka w Spotify gra, choć i czasem przy bardzo długich przycięciach wyłącza się. Zużycie pamięci wg managera urządzeń - w normie. Tzn nie ma już "wolnej" do zagospodarowania pamięci ale z reguły pamięć "użyta" nie przekracza 2,5GB. Procesor w tym momencie nie pracuje jakoś specjalnie intensywnie. Czas zawieszki trwa nawet do około minuty.
Szukałem w dzienniku zdarzeń jakiś komunikatów, ale nie znam się na nich. Jakieś błędy pojawia się ze 3 razy na godzinę. Jeszcze wczoraj myślałem, że to ciągle ten sam a teraz widzę, że jest coś innego, więc to pewnie "Windows".
System: Windows 8.1 Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego:Brak
Procesor: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor Socket AM3+ (942), 3500 MHz
Płyta główna: 960GC-GS FX
Pamięć: 4 GBB
Typ BIOS'u: Insignia (07/03/95)
Karta graficzna: ATI Radeon 3000 Graphics
Karta dźwiękowa: Realtek
Dysk: WD1002FAEX-00Z3A0
Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Family Controller (10.0.0.69)
Zasilacz: Chieftec 600W
Wszystko jest nowe ma po kilka miesięcy - własnoręcznie dobierany sprzęt. Windows wymagał inwestycji...
Ktoś ma jakieś pomysły?
Szukałem w dzienniku zdarzeń jakiś komunikatów, ale nie znam się na nich. Jakieś błędy pojawia się ze 3 razy na godzinę. Jeszcze wczoraj myślałem, że to ciągle ten sam a teraz widzę, że jest coś innego, więc to pewnie "Windows".
System: Windows 8.1 Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego:Brak
Procesor: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor Socket AM3+ (942), 3500 MHz
Płyta główna: 960GC-GS FX
Pamięć: 4 GBB
Typ BIOS'u: Insignia (07/03/95)
Karta graficzna: ATI Radeon 3000 Graphics
Karta dźwiękowa: Realtek
Dysk: WD1002FAEX-00Z3A0
Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Family Controller (10.0.0.69)
Zasilacz: Chieftec 600W
Wszystko jest nowe ma po kilka miesięcy - własnoręcznie dobierany sprzęt. Windows wymagał inwestycji...
Ktoś ma jakieś pomysły?