logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 8.1 - zawiesza się natychmiast po załadowaniu

donpazur 27 Gru 2014 13:53 1128 1
REKLAMA
  • #1 14259834
    donpazur
    Poziom 9  
    Witam. Mam poważny problem, otóż chcę zainstalować u siebie na kompie domowym, Windows 8.1 i jak zainstaluje to sie w dosłownie kilka sekund po odpaleniu zawiesza, i to całkowicie, nawet przycisk "reset" nie pomaga, jedynie wyjęcie wtyczki z gniazdka. System chce zainstalować na dysku SSD 120GB Kingston (Win7 śmiga na nim bez problemu). Oczywiście wersję x64. Windows 8 instalowałem z trzech różnych wersji/kopii, a 8.1 z dwóch różnych i cały czas to samo, a więc nie jest to wina wersji Windowsa i danej kopii, tylko (chyba) sprzętu. Pozostałe części jakie mam w kompie to: płyta główna Gigabyte GA-Z77-DS3H, pamięć RAM 1866MHz 16GB, zasilacz beQuiet! 630W, grafika GeForce GTX 970 G1 Gaming (nie ma raczej wpływu bo miałem kiedyś GTX 660 i było to samo) plus ten dysk SSD. Dodam że Windows 7 x64 sprawuje się bez najmniejszego problemu. Nie sprawdzałem jak by było na zwykłym dysku, bo póki co nie mam takiej możliwości, a poza tym pod system i programy mam właśnie ten dysk SSD. Szukałem pomocy u wujka Googla ale nie wiele się dowiedzialem. Nie widzę nigdzie żeby ktos miał podobny problem. Jesli ktoś się na tym zna i jest w stanie pomóc to bym prosił. Z góry wielkie dzieki!
  • REKLAMA
  • #2 14285404
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    System oryginalny?
    Skoro nawet przycisk reset na obudowie nie pomaga (zakładam że jest podłączony) to jest to raczej problem sprzętowy.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA