logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kserokopiarki, drukarki - Program do prowadzenia serwisu

mcciuciek 04 Maj 2005 20:43 4351 15
REKLAMA
  • #1 1461744
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Poszukuje i pewnie nie tylko ja programu w którym można prowadzić bazę typu przyjęcia do serwisu, zlecenia napraw itp. jeśli ktoś ma u siebie taki programik to proszę o kontakt myśle że ułatwi to pracę wielu serwisą biurowym.
  • REKLAMA
  • #2 1462760
    bezwiedzy
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    wejdź na stronę www.sigmacopy.com i otwórz zakładkę menadżer serwisu
  • #3 1462949
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Potwierdzam, używam. Trochę to kosztuje, ale nie było problemu np. z wprowadzeniem modyfikacji bazy pod moje potrzeby. R
  • REKLAMA
  • #4 10646143
    amba123
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam, odświeżam stary temat ponieważ moje pytanie jest identyczne, jednak bardziej aktualne (7 lat później).

Poszukujemy do firmy oprogramowania dla serwisu ksero/drukarek z obsługą magazynu. Zależy mi przede wszystkim na funkcjach generowania przypomnień o terminowych serwisach.
    Baza klientów na razie pewnie 500+, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie.

Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Łukasz
  • REKLAMA
  • #6 10668237
    micchal26
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Bluemag to nieprzejrzysty,niezrozumiały i beznadziejny program. Niestety nie sprawdził się w naszej firmie . Ja nie polecam
  • #7 10669796
    amba123
    Poziom 11  
    Blue to spora inwestycja na start, jestem w trakcie testowania menadżera serwisu obecnie, martwi mnie trochę ubogi interfejs magazynowy, nie wiem jeszcze jak to działa razem z programem fakturka dołączonym w zestawie.
  • #8 10670851
    tracer_as
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    proponuję prosty w obsłudze za nieduże pieniądze. Możliwość na pendraivie który pozwoli wystawić f-rę u klienta mając dostęp do bazy klientów http://www.firmatec.pl/index.php
  • #9 10675441
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Ja niezmiennie polecam Asystenta Serwisu.
    www.as.matech.pl lub http://www.inesa.pl/as
    tu są zrzuty ekranowe : http://www.inesa.pl/as/zrzuty
    a tu filmiki: http://www.inesa.pl/as/filmy
    Można pobrać demo.
    Program tworzony przez firmy kopiarkowe, stale rozwijany i wzbogacany o nowe funkcje.
    Magazyn, słowniki, zlecenia, umowy serwisowe, przyjęcia do serwisu, raporty i wydruki dowolnie konfigurowalne (można tworzyć własne), CRM, f-ry i wiele innych funkcji.
    Obecnie testuję i pracuję nad programem Licznikowiec do zdalnego odczytu liczników, który będzie współpracował z Asystentem albo stanie się jego częścią.
    Parę kliknięć i umowy będą rozliczone automatycznie. Bez dzwonienia i jeżdżenia do klienta.
    Wiele wdrożeń w firmach z całej Polski.
    Dzisiaj nie wyobrażam sobie jak można sprawnie funkcjonować w naszej branży bez takiego softu szczególnie gdy się wynajmuje maszyny lub podpisuje kontrakty serwisowe.

Jak ktoś chce popytać to zapraszam. tel 76-862-05-45 od 8:00 do 16:00

Marek
  • REKLAMA
  • #10 10686298
    krzysiup
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    amba 123 Menadżer Serwisu sprawdza się w wielu firmach doskonale. Z programem fakturka sprawdza się bardzo dobrze, gdy wystawisz fakturę do zlecenia to automatycznie zapisują się dane do niego. Jeśli są jakieś wątpliwości, albo brak jakiejś funkcji np we wspomnianym interfejsie magazynu wystarczy napisać do autora. Fakturka to produkt dość świeży cały czas rozwijany zatem wszelkie pomysły i propozycje mile widziane. Daje to szanse idealnego dopasowania programu. Zdecydowanie lepsza reakcja na potrzeby użytkowników niż pozostałych tu wymienionych (znane z "pola", wszak w branży znamy się w całej Polsce).
    Pozdrawiam.
  • #12 10725159
    tracer_as
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    mcciuciek napisz na co się zdecydowałeś.
    Pytam z ciekawości.
  • #13 10728449
    mawe
    Poziom 17  
    Od ponad roku pracuję na BLUEMAGu. Drogi w zakupie, niedopracowany, dla mnie po prostu koszmar. Osobiście nie polecam.
  • #14 10755660
    BIUROTECH KROSNO
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Niestety też dałem się naciągnąć na BLUMAGA. Wyjątkowo ciężki w obsłudze program. Stanowczo odradzam.
  • #15 10759004
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Z ostatniej chwili.
    Dla zainteresowanych programem Asystent Serwisu.
    Właśnie trwają pracę nad współpracą naszego programu z bazą danych Inserta (Subiekt GT).
    Wygląda to bardzo obiecująco.
    Ciekawskich zapraszam na PW as(małpa)matech.pl lub tel.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania oprogramowania do prowadzenia serwisu kserokopiarek i drukarek, obejmującego bazę przyjęć do serwisu, zlecenia napraw oraz obsługę magazynu. Wskazano kilka programów: Sigmacopy Menadżer Serwisu, Bluemag, Firmatec, Asystent Serwisu oraz amba 123 Menadżer Serwisu zintegrowany z programem Fakturka. Bluemag jest krytykowany za nieczytelny interfejs i wysoką cenę, natomiast Asystent Serwisu jest polecany ze względu na rozbudowane funkcje, takie jak zarządzanie magazynem, CRM, umowy serwisowe, raporty i integrację z systemem Licznikowiec oraz bazą danych Inserta (Subiekt GT). Program amba 123 Menadżer Serwisu wyróżnia się dobrą współpracą z Fakturką i elastycznością w dostosowywaniu funkcji. Firmatec oferuje prosty program z możliwością pracy na pendrive. Użytkownicy podkreślają znaczenie oprogramowania ułatwiającego zarządzanie serwisem, szczególnie przy dużej liczbie klientów i wynajmie maszyn.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA