logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo X200 - Modem 3G nie łączy z internetem po instalacji Windows 7

Majorr8 07 Lis 2014 11:18 3768 6
REKLAMA
  • #1 14109507
    Majorr8
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Zajmuję się Multi Level Marketingiem i zakupiłem laptopa Lenovo X200 z modemem 3G. Miałem na nim Linuxa, modem działał, internet działał. Po zainstalowaniu Windowsa 7, zainstalowaniu sterowników, wsadzeniu karty SIM, modem działa, jest zasięg, jest sieć ale nie łączy z internetem.

Po wybraniu "Łączenie z siecią" wyskakuje okienko z informacją "Połączenie nie powiodło się", gdy diagnozuję problem wyskakuje okienko z opisem "Połączenie sieci opartej na komórkowym połączeniu szerokopasmowym (aktywacja kontekstu) nie powiodło się, kod błędu: 0"

Bardzo mi zalezy na działającym mobilnym internecie a tutaj taki problem :/ Nie wiem jak go rozwiązać. Możecie mi pomóc ? Może jakiś dodatkowy sterownik aktywujący ? Lub gdzieś coś w opcjach mam przełączyć ?

Proszę Was o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 14109594
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Podaj co ustawiłeś i od jakiego operatora masz kartę SIM.
  • REKLAMA
  • #3 14110033
    Majorr8
    Poziom 2  
    Dzięki za zainteresowanie. Nic nie ustawiałem właśnie. Zainstalowałem sterowniki za pomocą Aida, włożyłem kartę sim z Play (wcześniej miałem Red Bull Mobile i na niej działał internet), widzę że jest sieć, jest zasięg i nie chce połączyć.
  • REKLAMA
  • #4 14110069
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Trzeba ustawić odpowiedni APN dla danej sieci - pewnie to jest cały problem.
  • REKLAMA
  • #5 14111226
    Majorr8
    Poziom 2  
    :( Nic mi to nie mówi, po raz pierwszy spotykam się z tym w laptopach. Nie sądziłem, że to taki problem którego nawet moim miastowi "magicy" nie są w stanie rozwiązać.

Byłbyś w stanie mi jakoś pomóc ? Potrzebne są jakieś zdjęcia ? Mogę zrobić co trzeba.
  • #6 14156518
    borek59
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Zainstaluj program Lenovo Access Connections. Tu masz opis ustawień:http://digitmedia.pl/content/53-konfiguracja-profilu-access-connection Używam tego programu w X201. Play, Plus i T-mobile śmiga bez problemu.
  • #7 17057277
    bogi1
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Trochę odświeżę temat ale czy to oprogramowanie działa z windows 10, bo za cholerę nie wiem jak uruchomić modem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa Lenovo X200 z modemem 3G napotkał problem z połączeniem internetowym po zainstalowaniu systemu Windows 7. Modem działa, jest zasięg, ale nie udaje się nawiązać połączenia, co skutkuje błędem "Połączenie nie powiodło się" oraz kodem błędu 0. Użytkownik nie skonfigurował ustawień APN dla swojej karty SIM od operatora Play, co może być przyczyną problemu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują zainstalowanie programu Lenovo Access Connections, który może pomóc w konfiguracji połączenia. Pojawiło się również pytanie o działanie tego oprogramowania na systemie Windows 10.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA