Witam. Od kilku dni próbuję się uporać z systemem Vista. Na początku zaczął wyskakiwać blue screen i przy pomocy klawisza del otworzyłem menu w którym był do wyboru system operacyjny Vista i niżej Diagnostyka pamięci podręcznej czy coć takiego. Po wyborze diagnostyki i przestawieniu na poziom podstawowy po zakoczeniu skanowania komputer ożył i myślałem, że to już po wszystkim. Po 2 dniach problem się ponaglił. Więc znowu zrobiłem diagnostykę, po ponownym nawrocie doszedłem do wniosku, że to problemu nie rozwiąże i spróbowałem zacząć od naprawienia uszkodzonych sektorów poprzez Mój Komputer/Właściwości/Narzędzia/Sprawdzanie błędów. Nie udało się tego zrobić natychmiast więc zaplanowałem to po ponownym uruchomieniu i od tego momentu komputera nie mogę już uruchomić tak jak poprzednio. Starałem się użyć Live cd m.in. Parted Magic (usb), Memtesta (cd jak i usb), przyjazny puchacz (usb) jak i zarówno Viste zbotowaną na usb (chciałem użyć funkcji napraw), do bootowania używałem programów ultra iso, unetbooting niestety każda próba skończyła się fiaskiem ponieważ ani razu nie otworzył Mi się dany produkt tak jakby pen był uszkodzony. Używałem dwóch dysków pendrive : Toshiba i zwykly pendriv nawet nie ma na nim nazwy. Przy zwykłym kopiowaniu danych działają bez zarzutu a przy tworzeniu obrazu do bootowania tak jakby nie działał ani jeden. Używam dwóch komputerów Asus. Jeden uszkodzony o którym mowa wyżej a drugi sprawny Asus Pro5Dij. Proszę o pomoc bo nie wiem już od czego zacząć brak mi pomysłów. Pozdrawiam