logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K50AB - resetuje się co jakiś, przy tym BSODy

llkk 07 Lut 2010 01:23 2837 6
REKLAMA
  • #1 7655477
    llkk
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam. Mam taki problem, że laptop (Asus K50AB) restartuje się nagle raz na jakiś czas (kilka razy dziennie) ..
    Pojawia się niebieski ekran z jakimiś komunikatami. Zdążyłem zrobić zdjęcie:
    Asus K50AB - resetuje się co jakiś, przy tym BSODy

Czy to wina systemu? Co mogę z tym zrobić? Może coś się "gryzie" z systemem .. ??
    Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 7655771
    andreooo
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    Ten błąd wskazuje na problem z kartą sieciową (sterownikami, ustawieniami). Do poczytania na ten temat:Link.
  • REKLAMA
  • #3 7658656
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4833
    Zmień w biosie VGA Mode z Power Xpress na dGPU.

Asus ma pełne wsparcie dla systemu Windows XP w tym modelu laptopa, czy pobrałeś wszystkie najnowsze sterowniki i czy nie pomyliłeś kolejności ich instalacji?
  • REKLAMA
  • #4 7659517
    llkk
    Poziom 9  
    W biosie ma zmienione na dGPU

Ale kolega wyżej napisał, że to problem z kartą sieciową, więc ?? (albo sieć albo grafika ;) )

Zapomniałem dodać, że mam viste !!
    A sterowniki instalowałem trochę "na jana", bo nie wiedziałem, że liczy się kolejność ;/
    Gdzie mogę wyczytać, jak je poprawnie zainstalować? (i jakie sterowniki instalować) Bo myślę, że napewno za dużo namieszałem w sterownikach i będę musiał przeinstalować system.
  • #5 7659892
    ksiezyc11
    Poziom 25  
    Ocena: 25
    Hej
    Czasami takie cuda może robić ram. Wyjmij przeczyść złącze i załóż z powrotem. Tak dla pewności.
    cześć
  • REKLAMA
  • #6 7660367
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4833
    W pierwszej kolejności instalujesz sterowniki chipsetu, następnie procesor i to co jest zintegrowane na płycie gł.
    Kolejny krok to wszelkie wymagane poprawki systemowe w tym też SP3, sterowniki karty muzycznej i karty graficznej.
    Po tym wszystkim, możesz instalować dodatkowe urządzenia zewnętrzne.
  • #7 7662339
    llkk
    Poziom 9  
    Ajjj sory, że nie napisałem wszystkiego od razu.

Mam viste 32-bitową !

I z początku jak zainstalowałem system to po załadowaniu nic mi na ekranie się nie wyświetlało.. Dowiedziałem się o co chodzi, i trzeba było przestawić power xpress na dgpu..
    Więc nie wiem już o co chodzi jak mówisz, że na 32-bitowej viście powinienem mieć dwie karty graficzne, a ja muszę mieć ustawione na dgpu..
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem Asus K50AB, który restartuje się sporadycznie, wyświetlając niebieski ekran (BSOD). W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być problemy z kartą sieciową lub RAM. Zmieniono ustawienia BIOS z Power Xpress na dGPU, co pomogło w wyświetlaniu obrazu. Użytkownik ma system Windows Vista 32-bit i nie był pewien kolejności instalacji sterowników, co mogło prowadzić do konfliktów. Rekomendacje obejmowały poprawną instalację sterowników chipsetu, procesora oraz aktualizacji systemowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA