logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telewizor do 1200 zł do pokoju 5x3 m, odległość 2-3 m?

Dexterosmt2 14 Lis 2014 11:15 1089 8
REKLAMA
  • #1 14130273
    Dexterosmt2
    Poziom 8  
    Witam wszystkich serdecznie. Postanowiłem napisać temat, ponieważ potrzebuję pomocy od ludzi , którzy znają się na telewizorach lepiej ode mnie :) W przeciągu miesiąca planuję kupić nowy telewizor, niestety ilość ofert oraz preferowanych dodatków przez producentów jest ogromna i różnorodna , bardzo ciężko jest mi się na cokolwiek zdecydować :cry: Poniżej przedstawiam standardowy schemat :)

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 5x3 M
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Ok 2-3m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost, ewentualnie pod lekkim skosem
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? Od prawej strony, światło słabo pada na telewizor ponieważ są zasłony
    7. Jaki masz obecnie telewizor? Zepsuty :D :D
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Doskonałe wyświetlanie obrazu, przyjemny dźwięk
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy
    10 .Jakie urządzenia? Brak , ewentualnie laptop
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 5
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Bez różnicy, lecz bardziej przychylny jestem do Matowej
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Hmm, Filmy, czasem jakas rozrywka i piłka nożna w małej ilości :)
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie, jeżeli granice cenowe na to pozwolą to tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
    16. Preferencje co do marki?Nie mam szczególnych upodobań
    17. Preferencje co do wielkości? 40-42" , w ostateczności 32
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Jakość wyświetlania słabsza od preferowanej przez producenta
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1200zł, Jeżeli będzie się wahało cenowo jestem w stanie dać 1300
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne> Nie

Z góry dziękuję za zainteresowanie się tematem i za wszelkie odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 14131839
    rafalik1
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    proponuje Tobie
    Toshiba 40L3433DG ze smartem 1350 pln

lub np ten co mają moi rodzice Samsung UE40EH5300 przyjemny obraz jeśli chodzi o sygnal z anteny DVB-T - 1300
  • REKLAMA
  • #3 14132226
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14137615
    Dexterosmt2
    Poziom 8  
    Fajna ta toshiba, ale czy aby na pewno jest wytrwała? :) Miałem do czynienia z marka toshiba i troszkę się zawiodłem na wytrzymałości tych komponentów ponieważ laptop który kupiłem w dosyć szybko nawalił sprzętowo :) Jeżeli jednak polecacie ten produkt to będę chętny się co do niego skusić:) fajnie ze ma dosyć mocną częstotliwość obrazu :) A czy znalazłbym coś lepszego innej marki np bez smart TV? :) Podczas oglądania filmów w internecie itp i tak podłączam laptop do telewizora :) Zależy mi tylko na perfekcyjnym obrazie oraz dźwięku :) Dziękuje wam za wszystkie podpowiedzi i przepraszam że troszkę marudzę :)
  • #5 14139057
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 14146661
    Dexterosmt2
    Poziom 8  
    Dlatego chyba też już zdecydowałem po długich namysłach i nie będę więcej marudzić, proszę tylko o odpowiedź na 1 pytanie. Czy ten tv będzie w porządku?

Philips 40PFH4509
  • REKLAMA
  • #7 14146896
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 14150105
    Crazy
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Jeżeli podłączysz kablówkę cyfrowo poprzez moduł CAM to współczuję, sam montuje dziennie z parę sztuk takich modułów i szczerze powiem najwygodniej obsługuje się je na telewizorach marki Samsung i LG ;) A tak przy okazji 8.12 w polskim dyskoncie będzie Samsung UE40H6203 za 1299zł ;) A i tak mając do czynienia z TV na codzień i to przeróżnej marki naoglądałem się trochę i szczerze w rozsądnej cenie to te dwie marki no plus Philips jeśli będzie dekoder ;)
  • #9 14150432
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora do 1200 zł do pokoju o wymiarach 5x3 m, z odległością oglądania 2-3 m. W dyskusji polecane są modele Toshiba 40L3433DG oraz Samsung UE40EH5300, z uwagą na jakość obrazu i dźwięku. Użytkownik wyraża obawy dotyczące trwałości marki Toshiba, ale ostatecznie rozważa model Philips 40PFH4509, który również uzyskuje pozytywne opinie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że Samsung i LG są wygodne w obsłudze, a Toshiba L5435 również cieszy się uznaniem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA