logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik LED Zumtobel - Jakie zasilanie i prąd dla modułu z 56 diodami?

YR1 16 Lis 2014 04:37 1395 0
  • #1 14135673
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Bohaterem tematu jest sterownik oświetlenia LED Zumtobel. Jakie mam "zapodać" zasilanie i prąd do płytki z diodami? Posiadam do tego elektonikę, ale chcę to wykorzystać inaczej. Jest to moduł z 45 diodami białymi, 8 czerwonych i 3 super jasne białe. Całość daje 26W światła (przy odpowiednim chłodzeniu). Mój klient zażyczył aby światło "opadało". Moduł "2" tj.D525A ma funkcję ściemniacza, realizuje się to tasterem. I teraz tak. Czy ktoś może napisać program pod MCS lub coś podobnego, aby wykonać funkcję PWM z uwzględnieniem że to są schody. Wejście: tensometry po wzmocnieniu operacem, (0.2 - 2V) wyjście? właśnie, nie wiem jak wykonać wyjście, aby działało jak taster. Trepów jest 23, ma to działać tak: idzie ktoś z góry, zaświeca się oświetlenie i światło opada. Z dołu to samo. Jeśli idzie ktoś na górę i na dół to światło powinno działać tu i tam, i opadać.
    Być może są sterowniki, ale wątpię, mój klient ma "nasrane" w głowie i musi mieć lepiej a niż sąsiad.
REKLAMA