Witam,
Jak w każdym laptopie, który wpadł mi w ręce aktualizowałem bios.
Udałem się na stronę producenta: support.asus.com
Wpisałem model z naklejki pod spodem, czyli K52JB i ściągnąłem najnowszy bios. Archiwum rozpakowałem, wchodzę w bios, dalej EZflash, wybieram plik, dostałem info coś w stylu, że nie można potwierdzić wersji dokładnie, nie pamiętam, wybrałem "force coś" i wyszedłem do kuchni.
Po powrocie laptop wyłączony, myślę ok, włączam zasilanie i nic, totalnie. Żadne diody się nie świecą, nawet od ładowania baterii.
Proszę o pomoc. Co mogę zrobić, aby ożywić ten komputer?
Gdyby to był jeszcze mój, a tak nie mam pieniędzy, żeby odkupić lapka.
Na tabliczce laptopa jest:
Model: K52J
MB Ver: K52JB ID: 1A
K52JB-SX133X
Rozkręciłem go ratując się wyjęciem baterii - nie pomogło.
Na płycie jest napisane K52JR rev. 2.0
Obok gniazda zasilania, które zaznaczyłem czerwonym kółkiem w pliku $_57.JPG znalazłem takie cudo z pliku DSC... wyjąłem i włożyłem. Nie pomogło.
Jak w każdym laptopie, który wpadł mi w ręce aktualizowałem bios.
Udałem się na stronę producenta: support.asus.com
Wpisałem model z naklejki pod spodem, czyli K52JB i ściągnąłem najnowszy bios. Archiwum rozpakowałem, wchodzę w bios, dalej EZflash, wybieram plik, dostałem info coś w stylu, że nie można potwierdzić wersji dokładnie, nie pamiętam, wybrałem "force coś" i wyszedłem do kuchni.
Po powrocie laptop wyłączony, myślę ok, włączam zasilanie i nic, totalnie. Żadne diody się nie świecą, nawet od ładowania baterii.
Proszę o pomoc. Co mogę zrobić, aby ożywić ten komputer?
Gdyby to był jeszcze mój, a tak nie mam pieniędzy, żeby odkupić lapka.
Na tabliczce laptopa jest:
Model: K52J
MB Ver: K52JB ID: 1A
K52JB-SX133X
Rozkręciłem go ratując się wyjęciem baterii - nie pomogło.
Na płycie jest napisane K52JR rev. 2.0
Obok gniazda zasilania, które zaznaczyłem czerwonym kółkiem w pliku $_57.JPG znalazłem takie cudo z pliku DSC... wyjąłem i włożyłem. Nie pomogło.