Witam
Mam problem z kartą graficzną.
Mianowicie jakiś czas temu nabyłem HD4850 przez którą pojawiały się artefakty na monitorze ( kropki, bugi, gubiło tektury, problemy z rozdzielczością, rozciągnięcia tekstur i wywalanie sterowników) a następnego dnia oddałem do gwarancji i wymieniłem na nową niczym się nie różniąca w specyfikacjach tą sama kartę , prawie wszystkie problemy zniknęły poza tymi przeciągnięciami tekstur i wywalaniem sterowników.
Próbowałem zapobiec temu takimi sposobami:
-Zmiana taktowań procesora GPU i RAMu graficznego o parę MHz za pomocą MSI Afterburner z 625Mhz na 600Mhz i taktowanie RAM z 995Mhz na 960Mhz( poprawa jest widoczna ale problem nadal się pojawia tylko w mniejszym stopniu)
-Zmiana sterowników, instalowanie, odinstalowanie DirectX
-Formatowanie dysku
-Czyszczenie rejestru CCleanerem
-Czyszczenie slotu PCIe x 16 z możliwego pyłu, zanieczyszczeń.
Temperatury :
Ten oto błąd w grze Half Life 2 Episode Two (było ich znacznie więcej ale nie udało mi się wszystkich uchwycić )
w grach na innym silniku nie ma tego problemu np. w War Thunder.
Ale pozostaje problem z wywalaniem sterowników
Specyfikacje:
MSI-G41M-P28
Intel Celeron E3300 2.50Ghz x 2
Ati Radeon HD4850 512MB
Chieftec GPS-101a-450aa
3 GB RAM ( 2GB 1333mhz GoodRam, 1GB Samsung ) DDR3
System operacyjny Windows 7 32BIT Proffesional.
Mam nadzieje że uda się ustalić w czym problem, bardzo podoba mi się ta karta bo spełnia moje wymagania i nie chciałbym jej wymieniać bez dokładnej przyczyny.
Z góry dziękuje!
Mam problem z kartą graficzną.
Mianowicie jakiś czas temu nabyłem HD4850 przez którą pojawiały się artefakty na monitorze ( kropki, bugi, gubiło tektury, problemy z rozdzielczością, rozciągnięcia tekstur i wywalanie sterowników) a następnego dnia oddałem do gwarancji i wymieniłem na nową niczym się nie różniąca w specyfikacjach tą sama kartę , prawie wszystkie problemy zniknęły poza tymi przeciągnięciami tekstur i wywalaniem sterowników.
Próbowałem zapobiec temu takimi sposobami:
-Zmiana taktowań procesora GPU i RAMu graficznego o parę MHz za pomocą MSI Afterburner z 625Mhz na 600Mhz i taktowanie RAM z 995Mhz na 960Mhz( poprawa jest widoczna ale problem nadal się pojawia tylko w mniejszym stopniu)
-Zmiana sterowników, instalowanie, odinstalowanie DirectX
-Formatowanie dysku
-Czyszczenie rejestru CCleanerem
-Czyszczenie slotu PCIe x 16 z możliwego pyłu, zanieczyszczeń.
Temperatury :
Ten oto błąd w grze Half Life 2 Episode Two (było ich znacznie więcej ale nie udało mi się wszystkich uchwycić )
w grach na innym silniku nie ma tego problemu np. w War Thunder.
Ale pozostaje problem z wywalaniem sterowników
Specyfikacje:
MSI-G41M-P28
Intel Celeron E3300 2.50Ghz x 2
Ati Radeon HD4850 512MB
Chieftec GPS-101a-450aa
3 GB RAM ( 2GB 1333mhz GoodRam, 1GB Samsung ) DDR3
System operacyjny Windows 7 32BIT Proffesional.
Mam nadzieje że uda się ustalić w czym problem, bardzo podoba mi się ta karta bo spełnia moje wymagania i nie chciałbym jej wymieniać bez dokładnej przyczyny.
Z góry dziękuje!