logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - Konflikt portów MySQL w XAMPP po usunięciu Krasnala

newtass 17 Lis 2014 13:04 3138 5
REKLAMA
  • #1 14139774
    newtass
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Mam problem z xamppem, proszę Was o pomoc. Nie działa mi mysql, podświetlona jest na czerwono, zgłasza błąd, że port jest zajęty przez plik c:\usr/MYSQL/bin/mysqld.exe.
    To jest katalog usuniętego krasnala, nie można go usunąć. Co mam zrobić?

• REKLAMA
  • #2 14139990
    terry1996
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Męczyłem sie ostatnio z Vertrigo - bo go używam.
    Vertrigo musiałem przeinstalować, ale nie działało, bo miałem zblokowany port 3306.
    Po zainstalowaniu Xampa wszystko wróciło do normy i vertrigo działa :)
    Spróbuj zainstalować vertrigo lub inną wersje xampaa i jeszcze raz krasnala :)
  • REKLAMA
  • #3 14142831
    newtass
    Poziom 9  
    Niestety, zainstalowanie krasnala obok xamppa kończy się niepowodzeniem, w tle działa proces, plik c:\usr/MYSQL/bin/mysqld.exe, w menadżerze zadań nie widzę tego procesu, inna wersja xamppa też nic nie daje, po wpisaniu localhost server działa, jednak plik nauka.php zawiera cały kod php zamiast słowa nauka. Można to jakoś naprawić? Gdzie tego szukać?
  • REKLAMA
  • #4 14143324
    terry1996
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Wylacz ten proces i całego xampa
  • REKLAMA
  • #5 14143477
    newtass
    Poziom 9  
    Jak, co, napisałem, że mysqld.exe nie ma w menadżerze zadań, jak wyłącze xamppa localhosta już nie ma. Ma ktoś jakieś pomysły?
    Przy odpaleniu xamppa już zgłasza błąd, mysqld działa, port 3306 jest zajęty, nie wiem jak to wyłączyć

• #6 14145487
    newtass
    Poziom 9  
    Pomoże ktoś? Folderu- pozostałości po odinstalowanym krasnalu nie mogę usunąć- usługa mysqld cały czas działa, port 3306 jest zajęty, interpreter php też nie działa.

REKLAMA