logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Orange Neostrada 10mbs zrywa połączenie niski SNR margin

avatar_mk 18 Lis 2014 07:39 1299 2
REKLAMA
  • #1 14142271
    Poziom 11  
    Witam,
    Skusiłem się na Orange ze względu na to, że przeprowadzali inwestycję mianowicie zmieniali okablowanie do centrali i na ulicy.
    Miało być pięknie a jest lipa totalna.
    Neostrada miała być do 10 - jest niby 10 ale SNR margin jest w granicach 6 nie mniej nie więcej na każdym możliwym ustawienie adsl2+ czy g.dmt jest 6.
    Zastanawiam się jak załatwić tą sprawę, gdyż kolejny raz tym razem inny operator robi mnie w konia. W te 10 dni na ustabilizowanie się łącza nie daje wiary. Co mam zrobić ?

Orange Neostrada 10mbs zrywa połączenie niski SNR margin
  • REKLAMA
  • #2 14142933
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Sam nie zrobisz nic poza sprawdzeniem instalacji telefonicznej w mieszkaniu.

Podłącz tylko router od razu do przewodu wchodzącego do mieszkania.

Stabilizacja może polegać na przycięciu synchronizacji w razie niestabilności łącza.
  • #3 14143435
    Poziom 11  
    Rozmawiałem dzisiaj z monterem co był u mnie i wnioskuje że ta zmiana infrastruktury to jakaś ściema. Wychodzi na to że ja jestem podpięty pod starą centrale na innej dzielnicy gdzie byłem zawsze podpięty a do nowej która jest około 2km ode mnie nie da rady mnie podpiąć bo część słupków jest przepięta a część nie. No ale nic kazał czekać 10 dni i czekam. Ale jak coś będzie nie tak dalej to tak tego nie zostawię, bo reklamują modernizacje a wychodzi. Lipa.
REKLAMA