logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo - brak dźwięku w słuchawkach, dźwięk tylko z głośników laptopa

m35223 18 Lis 2014 12:44 1173 2
REKLAMA
  • #1 14142803
    m35223
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,
    bardzo prosze o pomoc, mój problem przedstawia się następująco:
    Mam od dwóch miesięcy nowy laptop lenovo, parę dni temu okazało się, że głośniki z laptopa nie działają tzn. włączając muzykę nie było nic słychać, a po podłączeniu słuchawek głos był w jednej słuchawce. Używając onekey recovery przywróciłam laptopa do stanu początkowego. Niestety dalej był problem z dźwiękiem, zaczęłam grzebać w usatwieniach i teraz mam dźwięk ale tylko z laptopa a po podłączeniu działających słuchawek(jeszcze parę dni temu ich używałam na laptopie) dźwięku nie ma tzn dalej muzyka gra przez głośniki laptopa.
    W ustawieniach mam tak:
    w smart audio mam ustawione w reżyserze dźwięku mulistream
    Po kliknięciu na ikonkę głośniczka na pasku na dole po prawej i naciśnięciu prawego klawisza i następnie urządzenia do odtwarzania mam w odtwarzaniu głośniki-urządzenie domyślne i w nagrywaniu mikrofon jako urządzenie domyślne
    po podłączeniu słuchawek dźwięk dalej wydobywa się przez głośniki

Bardzo proszę o pomoc nie wiem co zrobić a w sprawach komputerowych jestem zielona, przeszukałam już różne fora internetowe ale to na nic.
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 14142817
    lukszyk
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    m35223 napisał:
    po podłączeniu słuchawek dźwięk dalej wydobywa się przez głośniki

Czy jest dźwięk w słuchawkach w tym samym czasie?
    Podpowiem ci tylko że u mnie jak mam otworzony "Manager RealtekHDAudio" i podłącze słuchawki to wyskakuje mi okienko z wyborem urządzenia do odtwarzania i tam mogę ustawić słuchawki/głośniki albo oba na raz.
    Może coś ci to pomoże
  • #3 14143187
    m35223
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    gdy podłączam słuchawki dzwiek jest słyszalny tylko przez głośniki laptopa a nie przez słuchawki...
REKLAMA