gnida napisał: Odnoszę jakieś dziwne wrażenie że kolega wie więcej niż inni lub używa dwóch języków i stąd nie zrozumiałe odpowiedzi i wysnuwanie domysłów, gdzie napisałem że te układy stawiałem lub wymieniałem ? 8 miesięcy znaczy że mineło tyle od czasu wyprodukowania laptopa czyli od nowości. Odpowiedzieć na co ? Widzę że usilnie nabija sobie jakże potrzebnych punktów.
Naucz się czytać ze zrozumieniem - do tej pory nie napisałeś czy laptopy dostałeś z RAM czy bez. To jest moje pytanie po raz kolejny zadawane. Opisałeś to tak, że wynika z tego, że bez. Ale tego nie potwierdziłeś.
Tak samo opisałeś sprawę z układami. Skoro piszesz na technicznym forum, to nie dziw się, że ktoś podchodzi do sprawy technicznie. Zdawałeś starą czy nową maturę z polskiego? Pytam, bo widzę, że po prostu nie można się z Tobą po polsku dogadać.
Nie dla usilnego nabijania punktów jest mój wywód, ale z tego powodu, że uwielbiam się wymądrzać. Nie wiem czy zauważyłeś, ale na Twój temat dość długo nie było odpowiedzi jak na to forum. Ja myślę, że to przez to jak opisujesz problem.
Dodano po 1 [minuty]: gnida napisał: Brak treści znaczy czarno na ekranie, brak podświetlenia pomimo działającej płyty.Obsada płyty jak opisujesz KBC IT8518E i HM77 SLJ8C oznaczenie płyty jak opisałem w pierwszym poście.
Sygnały i napięcia odpowiedzialne za podświetlenie są?