logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić uszkodzony plik .docx z MS Word 2010 w Wordzie 2013?

valop 22 Lis 2014 11:34 3780 4
REKLAMA
  • #1 14153837
    valop
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jak odzyskać/naprawić uszkodzony plik z MS Word 2010 niezapisywany i nietworzony na moim laptopie? (do tego gdzie był tworzony nie mam dostępu) - takie coś mi wyskakuje przy próbie otworzenia w Wordzie 2013.
    Pierwszy komunikat wyświetla mi się po otworzeniu pliku. W tym drugim komunikacie jeśli nacisnę tak to drugi raz pojawia mi się ten pierwszy. Dodam że próbowałem też otworzyć poprzez plik=>otwórz i napraw i także nic. Próbowałem też metod poprzez otworzenie pliku w notepad++, open office'a, oraz metodą podmiany rozszerzenia na .zip i wyodrębnienie plików .xml, ale albo nie umiem nic z tego rozczytać, albo już naprawdę ten plik jest uszkodzony nieodwracalnie. Pomógłby mi ktoś z tym jeszcze? Jak coś to wyślę plik na pw bo jako załącznik pliku z rozszerzeniem docx. Jak naprawić uszkodzony plik .docx z MS Word 2010 w Wordzie 2013?

Dodano po 21 [minuty]:

To ten plik spakowany.
  • REKLAMA
  • #2 14154046
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 485
    Jak da się rozszerzenie rar można go otworzyć. Niestety nie posiada pliku document.xml gdzie jest przechowywany między innymi tekst dokumentu.

Jest tylko [Content_Types].xml a tam nic nie ma. Poza tym ten plik zajmuje 274k a cały plik .dotx ma 288k więc nic w nim więcej właściwie nie ma. Konkluzja: ten plik nie zawiera nic ciekawego i nie da się go "przywrócić" na łono worda.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14154087
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 236
    marek003 napisał:
    Konkluzja: ten plik nie zawiera nic ciekawego
    Po ilości kb stwierdzasz przydatność, bądź nie, dla autora tematu, tegoż pliku?
  • #5 14159821
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 485
    beo napisał:
    marek003 napisał:
    Konkluzja: ten plik nie zawiera nic ciekawego
    Po ilości kb stwierdzasz przydatność, bądź nie, dla autora tematu, tegoż pliku?

Spróbuj przeczytać ze zrozumieniem całą moją wypowiedz a nie wyrywasz pół zdania z kontekstu - choć rzeczywiście zastosowałem pewien skrót myślowy. Spróbuję wygładzić za pomocą prostych zdań, jeżeli do wszystkich nie trafia moja "konkluzja":

Wewnątrz "paczki" .docx nie ma pliku dokuments.xml.
    Jest tylko [Content_Types].xml a tam nic nie ma(w tym pliku).
    Poza tym ten plik (w domyśle [Content_Types].xml ) zajmuje 274k,
    a cały plik .dotx ma 288k więc nic w nim więcej (czyli poza plikiem [Content_Types].xml ) właściwie nie ma.

Konkluzja .... ten plik w chwili obecnej nic ciekawego nie zawiera, a tym bardziej nie da się go uruchomić pod wordem.

Mam nadzieje że jaśniej przedstawiłem moje zdanie.
    Czy może jeszcze jest coś niezrozumiałe?
REKLAMA