logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pogorszenie nagrywania kamery Tracer Xtreme Touch po użyciu w many camie

mrowkarz 22 Lis 2014 14:37 864 0
REKLAMA
  • #1 14154355
    mrowkarz
    Uczeń
    Ocena: 6
    Witam.
    Mam dość poważny (dla mnie) problem z moją kamerą. Otóż przez jakiś czas używałem jej jako kamerki do skype, programem Many Cam. No i tam trochę się rozdzielczością bawiłem. Jakiś czas po tym jechałem z kolegami nagrać pewien film i na początku myślałem że soczewka zaparowała (gorszą jakość widać już było na małym wyświetlaczu kamerki), film wyglądał jakby przez mgłę. Potem na komputerze zauważyłem ze wygląda to jakby kamera nie złapała ostrości, lub nagrywała w sporo mniejszej którą potem interpolowała do HD. Daję dwa filmy dla porównania. jakość obydwu jest mniejsza niż normalnie bo pierwszy wyciąłem w Windows movie maker z dużego video a drugi żeby hmmm, zachować ,,proporcje'' jakości z takimi samymi ustawieniami też przez ten program przepuściłem. (w razie czego mogę dać ,,czysty''). Myślę że mimo to będzie widać różnicę. Moje pytanie, czemu tak się stało, i jak to naprawić? Próbowałem ,,przywrócić'' rozdzielczość w many camie ale to nic nie dało. Tak samo jest w trybie kamery samochodowej. Można jakoś zrobić flash softu? Z góry dziękuję za pomoc :)
    Pozdrawiam.

PS. Nie zwracajcie uwagi na tematykę pierwszego filmu :D, nie miałem ,,lepszego'' :D a drugi nagrałem przed chwilą specjalnie do tego tematu.

PS 2. temat napisałem w hyde parku bo nie mogę pisać w innych działach :)
  • REKLAMA
REKLAMA